מגמה מעורבת אפיינה את מ תשואות קופות הגמל בחודש נובמבר, כשהתשואה הממוצעת בקרב הפירמות המובילות בענף עמדה על 0.12%- הקופה הקטנה יחסית, אנליסט גמל ישראל, היא שרשמה את התשואה הגבוהה ביותר גם החודש (0.73%), ומבחינתה גם בתווך הארוך נראה שהיא צועדת בבטחה בראש הענף.
מבין הקופות הגדולות (שמנהלות סך נכסים גדול יותר), בולטות ילין לפידות והפניקס בתשואותיהן לתווך הארוך. מבין קרנות ההשתלמות, ממשיך המסלול הכללי של ילין לפידות לבלוט בראשות הענף, עם תשואה מצטברת של 6.08% מאז תחילת 2016 ו־45.57% במהלך חמש השנים האחרונות. את התשואה הטובה ביותר לחודש נובמבר 2016 , השיג מסלול להבה כללי של מנורה מבטחים (0.63%) לעומת ממוצע ענפי של 0.23%. קרן ההשתלמות הכללית של הלמן אלדובי השיאה לחוסכים -0.21% בנובמבר (הנמוך בענף) כשם שבמרוצת 12 החודשים האחרונים, כמו גם ב־3 השנים האחרונות, תשואותיה הן מהנמוכות בו (0.41%- ו-8.32% בהתאמה).
בשוק הפנסיה ממשיכה לבלוט הפניקס, כשמסלול החיסכון שלה לבני 50 ומטה (הרביעי בישראל מבחינת סך הנכסים המנוהלים בו) הביא לחוסכים את התשואה הגבוהה בענף בשלוש השנים האחרונות, כמו גם ב־12 החודשים האחרונים. קרן הפנסיה במסלול כללי א' של מנורה, הגדולה בענף, השיאה גם את התשואה הגבוהה בו בחודש נובמבר. לעומת זאת, המסלול הכללי של מגדל מקפת אישית )השני בגודלו( רשם את השיא הנמוך החודש – תשואה של 0.43%.
גם בתווך הארוך מסלול זה מספק את התשואה הנמוכה ביותר – 35.57% ב־5 שנים. לאחר שהושקה בתחילת הרבעון הנוכחי רפורמת קרנות ברירת המחדל בענף הפנסיה, אנו ממשיכים לבחון בסקירה חודשית זו גם את ביצועי המסלולים הפנסיוניים של מיטב דש והלמן אלדובי, שזכו במכרז לאחר שהציעו את גובה דמי הניהול הנמוך ביותר. שני המסלולים הניבו את התשואה השנייה והשלישית בגובהה בנובמבר, וממשיכים להגדיל את סך הנכסים שהם מנהלים (כזכור, כל עובד במשק שלא בוחר אחרת מצורף כעת אל מסלולים אלו באופן אוטומטי על ידי מעסיקו). על רקע התמקדות המכרז בגובה דמי הניהול, יש לצפות כי יתר השחקנים בענף יתמקדו מעתה יותר גם בהעלאת התשואות שלהם, כדי להתחרות במסלולי ברירת המחדל במישור נוסף. נתוני התשואות לתווך הארוך מראים כי הלמן אלדובי הוא עדיין אחרון בקרב השחקנים הבולטים, בענף ואילו מיטב דש ממוקמת "במקום טוב באמצע" ברוב התקופות.