מהי מוכנות לפרישה?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

כמו בשיר ההוא "מסביב יהום הסער" כולנו חשופים ומושפעים ממבצע "צוק איתן" או המלחמה שמתחוללת סביבנו, לחץ הדם והלחץ בחזה מגיעים לרמות גבוהות מהרגיל, והתרופה – או לפחות אחת מהן – היא לחזור בכוח לשגרה היום-יומית שלנו ככל שאפשר. השעון הרגיל )לא הצבאי וגם לא זה המדיני( לא עוצר. לקוחותינו, או לפחות אותם האלה המגיעים אלי, מתקרבים לגיל הפרישה עם אותן ההתלבטויות כמו בימים הרגילים.

אם יש משהו שמאפיין את מרבית הפורשים הפוטנציאליים זה חוסר הוודאות מפני מה שמצפה להם בעולם של אחרי העבודה. תקופת הפרישה היא תקופת חייו הטובה ביותר של אדם, אם הכין עצמו כראוי. הוא ובת-זוגו מצויים בשיא כוחם, אחרי עשרות שנים של עבודה. עד עתה הם היו "עבדי הזמן" ומשרתיו. עכשיו הזמן עומד לרשותם ומשרת אותם. הם מטיילים, כובשים ורוכשים ידע, לומדים, רואים עולם ומגשימים חלומות. יחד עם זה לא מעט ספקות טבעיים לגמרי מקננים בהם:

1. האם מה שצברתי יספיק?

2. מהו הסכום החודשי שאוכל להרשות לעצמי?

3. האם הכספים שיש לי מתנהלים כראוי?

4. האם למשוך את הסכום שאני יכול כקצבה או כסכום הוני ולהשקיע אותו בעצמי?

5. מה יקרה עם המיסוי על כספי הפיצויים החייבים במס?

6. האם יש לי מס על הפנסיה? ואם כן מה עושים?

ההתלבטויות הללו, שהן רק חלק מההתלבטויות הכלכליות שאינן היחידות שניצבות בפני משפחת הפורש, מורכבות מכדי שמרבית הפורשים יוכלו לטפל בזה בעצמם. יש כאן החלטות שיש לקחת והן הרות גורל וישפיעו על ההתנהלות של הפורש ומשפחתו בשנים שנותרו לו ולמשפחתו. ההכרה וההבנה שהצומת הזאת מחייבת התייעצות מחלחלת, וככל שהאווירה במקומות העבודה, קטנים כגדולים, תיתן לגיטימציה לתהליך ההתייעצות עם גורם מקצועי ישתפר מצבם של הפורשים.

לצערי, אני נתקל בלא מעט מקרים של אנשים שמגיעים אלי מאוחר יחסית. נכון שישנם המקדימים, אותם אלו שמגיעים 10 שנים לפני הפרישה, אבל מרביתם מגיעים בין חמש שנים לחמש דקות לפני. בתהליך המוכנות לפרישה שנערך במשרדי אנחנו מפגישים בין כלל נכסי המשפחה הפורשת (התהליך הוא משפחתי) לבין צורכיו האישיים, כפי שאנחנו משקפים מתשאול שאנחנו עושים. לעתים קרובות נבדקות החלטות, מרביתן בחלק המיסוי שהפורש הפוטנציאלי קיבל, ועלולות להשפיע על תזרים המזומנים שיקבל מהמקורות הפנסיוניים השונים.

הגעה מוקדמת יכולה לאפשר לנו טיפול ותיקון של החלטות שגויות. בדיקת ההתנהלות הכספית והכנתה לנקודת הפרישה קריטית. יש חובה להתייחס לנושא האינפלציה ששוחקת את הכספים ולייצר תשואת מטרה ולחתור אליה תוך גידור הסכומים שיעשה בהם שימוש עתידי, באופן שיידע להגיב לתנודתיות קשה. נושא נוסף שנבדק בתהליך המוכנות לפרישה הוא ההגנות הקיימות למשפחת הלקוח על המטרות, היעדים והנכסים שלו. כאן ההגעה המוקדמת ממש קריטית.

השינויים הרפואיים ומחירי הביטוח סיעודי לדוגמא בגילי ה-60 + יכולים להיות חדים מאוד. במידה שישנו צורך בעיבוי ההגנות הקיימות חשוב להתכונן לזה מוקדם ככל האפשר. הליך המוכנות לפרישה מומלץ לכל פורש ומחייב התייעצות עם מומחים בתחום.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email