מלחמת הסחר העולמית עולה מדרגה נוספת שבעקבותיה החליטה המפלגה הקומוניסטית בסין על שורה של צעדים רגולטורים שיאפשרו שמירה על תחרות הוגנת; מניעת מונופולים, שמירה על חופש הפרט, חיסיון מאגרי מידע והעלאת שכר המינימום וזאת על מנת לצמצם פערים בין האוכלוסיות בסין ומתן אפשרות להקנות השכלה גבוהה לכלל האזרחים.
מטרת הרגולטור הסיני היא הסדרת מערך החיים במדינה מההיבט של התנהגות תאגידית ואירגונית על מנת להגן על האינטרס הכלכלי והחברתי המתבצע על ידי אכיפה ממשלתית רחבה.
בנוסף, הידוק השליטה בחברות הטכנולוגיה ובחברות שירותים כבסיס לשמירה על קווי שוויון בין האזרחים במדינה תוך כדי שמירה על פרטיותם.

בדרך זאת מצאו עצמן חברות קמעונאיות, כדוגמת עלי באבא ושלוחותיה, נקנסות במיליארדי דולרים על הפרה של חוקים כגון חופש הבחירה וזאת בשל ההגבלות על הלקוחות שמאפשרות את הקנייה אך ורק דרך פלטפורמות השיווק של החברות הללו העושות שימוש לרעה במאגרי מידע שם נמצא כל המידע.
כמו כן נקנסו גם חברות נסיעות ושירותים אשר מכרו את המידע האישי והפרטי לחברות נוספות ללא הסכמה וידיעה של הלקוח. חלק מהתהליך הרגולטורי הגיע גם לחברות לימוד מרחוק שבחקיקה הפכו לעמותות ללא מטרת רווח על מנת לאפשר השכלה שווה ולא השכלה רק לבעלי ההון.
העלאת שכר המינימום, במיוחד בחברות המשלוחים והשילוח, תאפשר למיליוני סינים אפשרות קיום שוויונית נוכח הצמיחה.
כל אותם שינוים גרמו לאחרונה לתנודתיות בשוק ההון. הממשל האמריקאי לא עמד מנגד והקפיא גל הנפקות של חברות סיניות. בנוסף, הוא העלה את הדרישה של שקיפות בדיווח על כל חקיקה המסכנת את הסוחרים במניות בחברות הנסחרות בבורסה האמריקאית, וזאת רק ההתחלה.
יש לקיים אכיפה
על אף הסתייגותי ממשטר דיקטטורי וקומוניסטי, איני יכול שלא להעריך את פעולות הרגולטור הנוגעות לאכיפה המחמירה נגד חברות העושות שימוש רע במאגרי מידע ופוגעות בחופש התחרות ובחסיון הלקוח. כולי תקווה כי אף במדינת ישראל יעשה מאמץ בכל הקשור לאבטחת מאגרי מידע ושמירה על חסיון לקוח.
ניתן ללמוד מהתובנות של הענק הסיני שחילק קנסות לעשרות חברות שירותים. לא מן הנמנע כי גם בארץ – חברות האשראי, מוקדנים או כל חברה העושה שימוש בנתוני לקוח תדע כי היא חשופה לקבלת קנס שיש לאכוף אותו.
הכותב הוא יו"ר הוועדה הבינדורית בלשכת סוכני ביטוח