מונין: "מוקדן לא יחליף את היכולת המקצועית והקשרים של הסוכן"

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

אריאל מונין, יו"ר הוועדה לביטוח רכוש בלשכת סוכני הביטוח, אמר במושב הפתיחה של הכנס כי "כל בעלי ההון בחברות הביטוח חייבים תודה גדולה למי שיושבים כאן. ועכשיו חברות הביטוח אומרות לסוכנים – מה שהיה היה, ומעכשיו יהיה משהו אחר. אני אומר לחברות הביטוח – אף מוקדן לא יחליף את היכולת המקצועית והקשרים שיש לנו, סוכני הביטוח".

ירון גינדי
ירון גינדי

מונין קרא ל־1,700 הסוכנים שהשתתפו בכנס לחשוב כמו בעלי עסקים: "אנחנו אלופים בביטוח ומכירים כל סעיף בכל פוליסה, אבל לנהל עסק אנחנו לא יודעים".

הוא קרא לפיקוח על הביטוח לשתף פעולה עם הסוכנים לפני שמנחיתים חוזר או הנחיה חדשה: "אולי נביא רעיונות טובים, לפתרונות שיהיו מקובלים גם עליכם, במקום לטפל בכל כשל שאתם מזהים באמצעות טיוטת הסדרה או חוזר, שעליו ממילא אנחנו נאבקים?"

 

"מתפרנסים יפה"

יו"ר לשכת עורכי הדין, עו"ד אפי נווה, התייחס בדבריו לחברות הביטוח הישיר ואמר: "מנקודת מבטו של עו"ד, חברות הביטוח הישיר הן גן עדן; הן לא מוכרות פוליסה אלא זכות תביעה, ואנחנו מתפרנסים יפה מזה. אין לי ספק שמצבו של מי שמתמודד יחד עם סוכן ביטוח בתביעות טוב לאין ערוך ממי שמתמודד לבד. למרות שאתם גורמים לנו נזק לפרנסה, כי אם לא יהיו סוכנים יהיו יותר תביעות, לציבור טוב שיש סוכני ביטוח".

אריאל מונין
אריאל מונין

נשיא להב עו"ד רועי כהן, בירך את נשיא הלשכה אריה אברמוביץ, על הישגיו במאבק בחוק ההסדרים: "בלהב רואים בסוכני הביטוח את חוד החנית, שעוזר לעסקים הקטנים במצוקה. אנחנו רואים בלשכת סוכני הביטוח שותף אמיתי ומקווים שיחד נביא בשורה לעצמאים בכל הקשור לחיסכון פנסיוני לעצמאים, כדי שאדם שעבד כל חייו יוכל לצאת לפנסיה בכבוד. תעזרו לי וגם תרוויחו מזה," אמר כהן.

 

 

אפי נווה
אפי נווה

רו"ח ירון גינדי, נשיא לשכת יועצי המס, הסביר בהרצאתו מדי כדאי לסוכן לפעול כחברה ולא כיחיד. "העיקרון המרכזי שבגינו פועלים כחברה בע"מ, הוא לאפשר להשאיר את הרווחים בתוך החברה ולשלם מס חברות בגובה 26.5% בלבד ומהשנה הבאה 25%. כלומר, אם הרווח ברוטו עמד על 100 שקל, לחברה נותר רווח של כ־74 שקלים. אפשר להשקיע אותו במשרד, בציוד ובכל דבר לטובת פיתוח העסק. אבל מה שקורה ברוב החברות הקטנות בארץ, הוא שמושכים את הכסף – כאשר מושכים דיבידנד במס של 30%, בעל החברה משלם בסך הכל מס של 48.5%. אז תבדקו היטב כמה אתם מושכים לביתכם. מי שלא צריך למשוך לביתו, כדאי לו להיות חברה בע"מ, כנ"ל לגבי מי שבונה משרד לטווח ארוך ולא מתכוון למכור אלא מתכוון למכור אותו בעתיד הקרוב".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email