מחלוקת בין שלמה אליהו והיו"ר רון טל – מי יהיה מנכ"ל מגדל ביטוח?

אליהו מקדם את מועמדותו של רונן אגסי, יו"ר החטיבה העסקית בבנק לאומי, ואילו יפתח רון טל תומך במינויו של ידין ענתבי, בכיר בבנק הפועלים
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

רק ביוני האחרון מונה יפתח רון טל (לשעבר יו"ר חברת חשמל) לתפקיד יו"ר מגדל ביטוח (ובאוגוסט גם למנכ"ל מגדל אחזקות), כמועמדו של בעלי השליטה בקבוצת מגדל שלמה אליהו, וכבר יש ביניהם מחלוקת רצינית, שגורמים במגדל מספרים שהביאה לאיום בהתפטרות מצד רון טל. אי ההסכמות הן על המועמד לתפקיד מנכ"ל מגדל ביטוח הבא, זאת בעקבות פרישתו של רן עוז, המנכ"ל הנוכחי, שמונה לתפקיד מנכ"ל ישראכרט.

אליהו מבקש למנות לתפקיד מנכ"ל מגדל ביטוח את רונן אגסי, יו"ר החטיבה העסקית בבנק לאומי. רון טל תומך במינויו של ידין ענתבי (לשעבר הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר) המשמש מאז 2008 כראש חטיבת השווקים הפיננסיים והפעילות הבינלאומית בבנק הפועלים.

אליהו | צילום: פראג' פרי

לצורך הבחירה במועמד למנכ"ל מגדל הוקמה בחברה ועדת איתור בראשה עומד רון טל. נודע כי לישיבת ועדת האיתור האחרונה, שהתקיימה בשבוע שעבר, הצטרף אליהו, והתקיים ויכוח קשה בינו לבין רון טל ושני הדירקטורים שתמכו בעמדת אליהו.

יש לציין כי התערבות אליהו במינוי מנכ"ל למגדל ביטוח, אינה עולה בקנה אחד עם הוראת הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון, ד"ר משה ברקת, לפיה אליהו לא יכול להתערב בנעשה במגדל ביטוח. לפני כשנה, בעקבות מעורבות יתר של אליהו במגדל ביטוח, הורה הממונה לאליהו לבחור באחד משני התפקידים – דירקטור במגדל ביטוח או יו"ר מגדל אחזקות. אליהו בחר בתפקיד יו"ר החברה האם, ולכן התערבותו בישיבת ועדת האיתור למנכ"ל מגדל ביטוח, עלולה לעורר ביקורת מצד הממונה. עם זאת, עד כה לא הושמעה ביקורת כזאת.  

מועמד חיצוני נוסף

רונן אגסי היה מועמד גם לתפקיד מנכ"ל כלל ביטוח לפני כשנה וחצי. דני נוה, אז יו"ר כלל ביטוח, קידם את מועמדותו של אגסי לתפקיד מנכ"ל החברה, מה שהביא להתערבות הממונה ברקת, שמינה בודק חיצוני לחברה. בעקבות הבדיקה הורה ברקת על הפסקת מעורבות בעלי המניות הפרטיים ואגסי הסיר את מועמדותו.

ידין ענתבי היה מועמד לתפקיד יו"ר מגדל לפני כשנה, ואז נבחר מוטי רוזן שהודח מהתפקיד בידי הדירקטוריון בעקבות מחלוקת מתוקשרת בינו לבין המנכ"ל רן עוז על אסטרטגיית ניהל החברה.

בנוסף לשניים יש מועמד חיצוני נוסף לתפקיד – שגיא יוגב, ששימש עד יוני האחרון כמנהל חטיבת ביטוח כללי בחברת הביטוח הראל.

ועדת האיתור צריכה להביא את המלצותיה על המועמד לתפקיד מנכ"ל מגדל ביטוח לאישור הדירקטוריון; בעקבות חילוקי הדעות בין השניים, הוחלט לדחות את הדיון למועד מאוחר יותר – אחרי סוכות.

כמו כן פורסם כי גיא פישר, מנהל חטיבת ההשקעות במגדל ביטוח, הודיע אתמול כי הוא מבקש לסיים את תפקידו בו הוא מכהן מאפריל 2020.

יפתח רון-טל. צילום: רונן שמיר, הממונה על התקשורת המקוונת בחברת החשמל (ארכיון חברת החשמל לישראל)

במהלך תקופת כהונתו הוביל פישר שורה של מהלכים פורצי דרך בתחום ההשקעות, כאשר הבולטים שבהם: הכרזתה של מגדל, ראשונה מבין הגופים המוסדיים בישראל, על אימוץ מדיניות השקעות מתוך עקרונות אחריות חברתית וסביבתית – ESG; הקמת זרוע ההשקעות של החברה בתחום הפינטק בהיקף של 5 מיליארד שקל והובלת המיקוד בתחומי הטכנולוגיה, אנרגיות חילופיות ותשתית חדשה. הודות לפעולות הרבות שבוצעו בחטיבת ההשקעות שיפרה מגדל בשנתיים האחרונות את התשואות לעמיתים בצורה ניכרת, תוך שהיא בולטת בנושא זה מבין חברות הביטוח.

יפתח רון טל, יו"ר דירקטוריון מגדל ביטוח ורן עוז, מנכ"ל החברה, הודו לגיא פישר על תרומתו הרבה לחברה ואיחלו לו הצלחה רבה בהמשך דרכו המקצועית.

גיא פישר מסר: "אני מודה לשותפיי לדרך, למנכ"ל החברה, להנהלה, לדירקטוריון, לוועדות ההשקעות ולעובדי החטיבה על הדרך ועל ההישגים המשמעותיים המשותפים".

מקורות במגדל אמרו כי הרקע לפרישתו של פישר הוא הסיכוי הגבוה למינויו של רונן אגסי לתפקיד מנכ"ל מגדל ביטוח; פישר עבד תחת אגסי במגדל שוקי הון, ומערכת היחסים בין השניים לא הייתה טובה במיוחד, אמרו אותם גורמים.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email