מיוחד לחג: מתכונים לארוחת שבועות חגיגית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

מי לא ירצה להגיע לערב חג השבועות עם הקינוח הכי מפתיע לחג? הנה הצעה לקינוח חלבי מפתיע ומקורי שמצטיין גם באיכויות הרכיבים: ארטיק בננה וחלבה מועשר בחלבון

ארטיק בננה וחלבה. צילום: shutterstock

ארטיק בננה וחלבה:  

(מתכון ל-4 ארטיקים)

רכיבים:

¼ כוס טחינה גולמית מלאה

2 בננות בשלות

1 תמר מג׳הול

¼ כוס חלב לבחירה

קורט מלח

  1. מניחים את כל הרכיבים בבלנדר וטוחנים לשייק חלק.
  2. יוצקים לתבניות של ארטיקים ומקפיאים 3-4 שעות.

טיפ: אפשר גם להוסיף קוביות של כל פרי שאוהבים.

*המתכון באדיבות הרבלייף


קיש חגיגי של ברוקולי וגאודה

זמן הכנה: 60 דקות | חלבי

לקלתית:

 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח

 80 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות

1  כפית מלח

 1 חלמון

 1-2 כפות חלב תנובה 3% קר

למלית:

 3 כפות שמן זית

 1 כרישה בינונית

1  בצל

1  כפית מלח

1/4  כפית פלפל שחור

1/2  כפית סוכר

3  שיני שום פרוסות

 1 פלפל אדום חתוך לרצועות או 8 עגבניות שרי חצויות

1/2  חבילה (250 גרם) ברוקוליני או 1/2 שקית (300 גרם) ברוקולי סנפרוסט מופשר ומסונן

1/2  כוס (120 מ"ל) מים

קיש ברוקולי וגבינות. צילום: shutterstock

לרויאל:

2  ביצים

1  מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% של השף הלבן

1/2  כפית חרדל

50  גרם גבינת פטה עיזים פיראוס 16% או 5% שומן מפוררת

 1/2 שקית (100 גרם) פתיתי גאודה  COLLECTION

גודל תבנית: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

1. הקלתית: שמים בקערת מעבד המזון את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים בהפסקות (פולסים) לבצק פירורי. מוסיפים את החלמון וכף אחת מהחלב ומעבדים קצרות לבצק כמעט אחיד. אם הבצק יבש מוסיפים את יתרת החלב. אוספים את הבצק לכדור, משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 30 דקות לפחות.

2. מקמחים היטב את משטח העבודה ואת המערוך. פותחים את הבצק על משטח העבודה, מפזרים עליו מעט קמח ומרדדים לעיגול בעובי כ-0.5 מ"מ ובקוטר מעט גדול יותר מקוטר התבנית. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לבסיס לדפנות (אפשר להיעזר בנייר אפייה או לגלגל אותו על המערוך). דוקרים את הבצק במזלג, ומאחסנים במקפיא 30 דקות לפחות.

3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

4. מניחים על הבצק נייר אפייה מקומט ומניחים עליו משקולות אפייה או ממלאים בקטניות יבשות.

5. אופים 20-15 דקות, עד ששולי הקלתית מזהיבים. מסלקים את הנייר עם הקטניות/משקולות האפייה ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהקלתית זהובה. מוציאים ומניחים לצינון קל.

6. בינתיים, מכינים את המלית: יוצקים למחבת גדולה את שמן הזית ומחממים. מוסיפים את הכרישה והבצל ומטגנים 20-15 דקות על אש בינונית, עד שהם מזהיבים ומעט משחימים. מוסיפים את המלח, פלפל השחור והסוכר, מערבבים ומטגנים כ- 2 דקות. מוסיפים את השום והפלפלים (או עגבניות השרי), ומטגנים 4-3 דקות, עד שהם רכים. מוסיפים את הברוקוליני (אם משתמשים בפרחי ברוקולי מוסיפים אותם בשלב ההרכבה) ואת המים, מכסים ומאדים 10 דקות. מכבים את האש. מסננים מהמים.

7. הרויאל: שמים בקערה גדולה את הביצים, השמנת והחרדל וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב.

8. ההרכבה: מסדרים את רוב הירקות על הקלתית (שומרים כמה חתיכות יפות בצד, לקישוט החלק העליון). יוצקים בזהירות את הרויאל על המלית, לגובה אחיד. מניחים מעל את הירקות ששמרנו בצד.

9. אופים 40-50 דקות, עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה. מוציאים ומגישים חם.

*מחברת המתכון: אפרת ליכטנשטט, מתוך חוברת שבועות של תנובה 2021

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email