לפני כשבוע הושק מיזם משותף ללשכת סוכני ביטוח ולמכללה האקדמית נתניה לטובת חיילים משוחררים. על פי
המיזם, חיילים משוחררים יוכלו ללמוד לתואר ראשון בביטוח במכללת נתניה ולהוציא רישיון סוכן במכללה לפיננסים וביטוח של הלשכה, בסכום של כ־20 אלף שקל בלבד. יש לציין, כי לימודי תואר ראשון במכללת נתניה עולים כ־90 אלף שקל (30 אלף שקל לשנה אקדמית). "מדובר במיזם שיחדיר דם חדש לענף סוכני הביטוח ויעבה את מקצוע סוכני הביטוח בישראל", אמר נשיא הלשכה סו"ב ליאור רוזנפלד.
השקת המיזם התקיימה במכללה האקדמית נתניה בהשתתפות נשיא המכללה פרופ' יעקב הרט, דיקן המכללה לביטוח בנתניה פרופ' זיו רייך, ומצד הלשכה: סו"ב רוזנפלד, סגן הנשיא סו"ב יוסי אנגלמן, מנכ"ל הלשכה רענן שמחי, ראשי הוועדות בלשכה – סו"ב רחל כבודי, יו"ר הוועדה ליחסי ציבור וקשרי חוץ, סו"ב מיקי נוימן, יו"ר הוועדה הפנסיונית, סו"ב אודי אביטל, יו"ר הוועדה לפיננסים, סו"ב דביר רפ, יו"ר ועדת צעירים והכשרת הסוכן, מנהל המכללה לפיננסים וביטוח רונן דניאלי וסו"ב שי שדה, יו"ר סניף נתניה שאף מרצה במכללת נתניה.

ב־2016 חתמה הלשכה עם מכללת נתניה על הסכם לשיתוף פעולה לפיו ניתן יהיה ללמוד לרישיון ביטוח בשנה ראשונה פלוס שנתיים במכללת נתניה ולסיים לאחר 3 שנים תואר BA בביטוח, פלוס רישיון סוכן, פרקטיקה וסטאז'. ההסכם הושג בזכות העמל הרב שהשקיעו נציגי הלשכה ובראשם סו"ב חוה פרידמן־וינרב (אז יו"ר ועדת האתיקה), המשמשת כיום כיו"ר המכללה לפיננסים וביטוח של הלשכה, שאמרה: "מדובר במיזם חשוב ממנו ייהנו גם המכללה שלנו, גם מכללת נתניה ובעיקר הסטודנטים".
סו"ב אנגלמן מספר כי "העליתי את הרעיון לכוון לקהל יעד של החיילים המשוחררים, שגם יסייע למיתוג הלשכה ויכניס לתוכה דור צעיר שהיא משוועת לו. על פי המודל שסוכם, נגיע למדור השחרורים של צה"ל ונציע לחיילים משוחררים את החבילה הנ"ל בתנאים ייחודיים. כיום יכולים חיילים משוחררים ללמוד לרישיון סוכן במכללת הלשכה תמורת דמי הפיקדון שלהם. בנוסף לדמי הפיקדון ייהנו החיילים המשוחררים ממלגות שיגיעו מחברות ביטוח או סוכנויות ביטוח, בהיקף של כ־40 אלף שקל לחייל. כלומר, לאחר ניצול הפיקדון (12־15 אלף שקל, תלוי בסוג השירות הצבאי) והמלגות, הוא יוכל לסיים תואר אקדמי ולקבל רישיון סוכן בכ־20 אלף שקל בלבד, שגם הם יחולקו לתשלומים רבים, ללא ריבית והצמדה".
יש לציין, כי חיילים משוחררים שירצו ללכת למסלול זה יהיו מחויבים לעבוד לפחות שנתיים־שלוש אצל מי שנתן להם את המלגה. "אבל מדובר בעצם בהבטחת מקום עבודה. אנחנו נבוא לבקו"ם עם שלושה ערכים מוספים: המחיר, לימוד מקצוע ותואר אקדמי, והבטחת הכנסה באחד המקומות – חברת ביטוח או סוכנות, שם הוא גם יעשה את הסטאז' במהלך הלימודים", מסביר אנגלמן.
לדבריו, בנוסף ללימודים העיוניים והסטאז', יקבלו הסטודנטים שהם חיילים משוחררים גם העשרה בפרקטיקות אותן ינחו סוכנים ותיקים בלשכה בתל אביב, בנושאים כמו: שיווק, מכירות, איתור צרכי המבוטח, טיפול בהתנגדויות. "לאחר שלוש שנים יש להם חוזה מובטח לעבודה לשנתיים לפחות, כך שגם את רוב הכסף ללימודים הם יוכלו לשלם בשנים בהן כבר יקבלו שכר על עבודה. היום, מי שמסיים תואר ראשון באקדמיה, צריך לחפש עבודה ודי מתקשה להשיג אותה; במסלול שאנחנו מציעים, יש לו כבר עבודה מובטחת, לאחר שהוא מסיים את לימודיו", מסכם אנגלמן.