מיקי קופל, בעלי חברת קופל גרופ וסטארט שירותי רכב, מותח ביקורת חריפה נגד ההסדרה: "החוזר במתכונתו הנוכחית לא רק שלא מטיב ומגן על הציבור, אלא להיפך – התוצאה היא פגיעה קריטית בצרכנים, בין היתר בכל הנוגע לתנאי כתבי השירות, עלותם, מחירי השירותים ועוד, כמו גם בנותני השירות, ובסוכני הביטוח בישראל".
לדבריו, הוא פעל כבר עם פרסום הטיוטה לחוזר במאי 2015, כדי לפתור מול הפיקוח את הבעיות ואף הציע פתרונות, שלא זכו למענה ענייני. קופל יוצא נגד הפיקוח על הביטוח, על כך שלא תקף באופן חד וברור את נושא ההתניות הקיצוניות של חברות הביטוח בקשירת שירות: "דרישת המפקחת בחוזר היא, כי 'לא תותנה רכישת כתב שירות ברכישת תוכנית ביטוח'. ואולם, חברות לקריאת החוזר ביקורת על ההחלטה הביטוח מחייבות ומקשות על סוכני הביטוח בכוונה תחילה תוך מטרת רווח ברורה כמתווכות".

התערבות קיצונית
בנוסף, יוצא קופל גם נגד הנחיית המפקחת כי נותני השירות ימכרו את כתב השירות בפרמיה חודשית: "האם כל תכניות הביטוח והפיננסים המשווקות על ידי הגורמים תחת המפקחת על הביטוח מחויבים למכור את כל התוכניות ב־12 תשלומים? האין פה התערבות עסקית, מסחרית קיצונית שמקשה על חופש התחרות. התשובה היא חד משמעית: לשירות חברות הביטוח".
לדעתו, הסעיף הבולט ביותר לרעת הצרכן הוא זה שנקבע בו כי "תנאי כתב השירות לא פחותים מתנאי כתב שירות המשווק על ידי סוכן ביטוח עם מעורבות חברת ביטוח". עוד טוען קופל, כי החרגת כתב השירות למוצרים (תיקון צנרת, תיקון מוצרי חשמל ואלקטרוניקה ועוד) פוגעת ישירות בצרכן הישראלי. "אין ספק שהחוזר במתכונתו הנוכחית לא מידתי לא ברמה החוקתית, ולא ברמה הפרקטית", הוא מסכם.