במשרד האוצר מעריכים שרשות שוק ההון תאמץ את המודל של בנק ישראל במינוי דירקטורים לבנק לאומי ובנק דיסקונט חסרי גרעין שליטה.
כישלון העסקה של מכירת גרעין השליטה של הפניקס לקבוצת יאנגו הסינית היה צפוי מראש. זאת במיוחד לאחר שהרגולטורים בסין הטילו מגבלות על הבנקים הסינים במימון עסקאות גדולות של רכישת חברות מחוץ לסין. בנוסף, ברשות שוק ההון והביטוח דרשו מקבוצת יאנגו ביטחונות ביחס לניהול כספי הפנסיה בקבוצת הפניקס.

עתה, לאחר שקבוצת דלק מתכוונת למכור את גרעין השליטה בבורסה וגם קבוצת שחר רוצה למכור מניות בבורסה, נערכים ברשות שוק ההון למצב החדש. במשרד האוצר ממליצים לאמץ את המודל של הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל, הממנה דירקטורים בבנק לאומי ובבנק דיסקונט.
בנק ישראל ממנה ועדה ציבורית בראשות שופט בדימוס הממליצה על דירקטורים לבנק. הדירקטורים המומלצים מובאים לאישור של האסיפה הכללית של הבנק. אם המכירה של מניות הפניקס תתבצע בחודשים הקרובים, יצטרכו הדירקטורים שמונו על ידי קבוצת דלק להתפטר. הדבר יחייב את רשות שוק ההון לפעול למינוי דירקטורים חדשים, כולל יו“ר הפניקס.