דירקטוריון קבוצת ישראכרט אישר ביום ב' השבוע פה אחד את המלצת ועדת האיתור של הדירקטוריון, ובחר ברן עוז, המכהן היום כמנכ"ל מגדל ביטוח, להיות מנכ״ל קבוצת ישראכרט הבא. עוז יחליף בתפקיד את ד"ר רון וקסלר, אשר הודיע לפני כחודש על פרישתו מהתפקיד לאחר שהשלים כהונה של כ-6 שנים כמנכ״ל הקבוצה.
לרן עוז, בן 54, תואר MBA בכלכלה ומנהל עסקים ותואר BA בכלכלה וראיית חשבון, מהאוניברסיטה העברית בירושלים, והוא בעל רישיון רו״ח. בשנתיים האחרונות הוא מכהן כמנכ״ל חברת מגדל ביטוח.

לעוז היכרות עמוקה עם תחום כרטיסי האשראי, לאחר שכיהן כיו״ר קבוצת כאל בשנים 2017-2019 וכדירקטור בישראכרט בשנים 2009-2014. בין שאר תפקידיו בעבר כיהן גם כראש חטיבת שווקים פיננסיים בבנק דיסקונט, שותף בקרן ויולה ומשנה למנכ״ל וסמנכ״ל הכספים בקבוצת בזק.
דירקטוריון החברה, ויו״ר הדירקטוריון, תמר יסעור, הביעו תמימות דעים לגבי התאמתו של עוז לחברה ולגבי התמודדותו עם האתגרים המצפים לו כמנכ״ל ישראכרט.
״רון וקסלר הביא את ישראכרט להישגים רבים בתקופתו כמנכ״ל ועמד היטב בכל האתגרים שבפניהם ניצב, והוא משאיר לרן עוז חברה במצב מצוין. לרן מצפים אתגרים תחרותיים וטכנולוגיים רבים, ועל סמך ניסיונו הרב, אני משוכנעת שיידע להצעיד את החברה במסלול הנכון, כדי לשמר את מעמדה כמובילה בשוק ובעולם החדש, כחברה המתקדמת ביותר בתחום וכבעלת השירות הטוב ביותר ללקוחות״, אמרה יסעור.
שכר של 4 מ׳ ש״ח
עוז ייכנס לתפקידו לאחר קבלת אישור בנק ישראל וביצוע חפיפה מסודרת עם המנכ״ל היוצא, רון וקסלר. הוא הודיע גם במגדל כי יישאר עד לבחירת מנכ"ל חדש וככל שיידרש. עוז היה המועמד המוביל לתפקיד מנכ"ל ישראכרט לאחר שמיכל קיסוס-הרצוג, מנכ"לית פפר, בעקבות מגעים שניהלה עם ישראכרט לקבלת התפקיד, פוטרה בידי מנכ"ל לאומי חנן פרידמן. היא חויבה ל־9 חודשי צינון, מה שטרפד את סיכוייה להתמנות למנכ"לית ישראכרט.
יש לציין, כי מאז שאינה חברת בת של בנק הפועלים, ישראכרט אינה כפופה לחוק המגביל את שכר הבכירים בתאגידים, וזאת לעומת מגדל שכן כפופה. ההערכה ששכרו של עוז בישראכרט יטפס לכ-4 מיליוני ש״ח בשנה לעומת כ-3 מיליון ש״ח במגדל. זו אחת הסיבות שעוז מעדיף לוותר על ניהול חברה גדולה בהרבה כמו מגדל, כמו גם מערכת העבודה המורכבת מול בעל השליטה שלמה אליהו.
במגדל הופתעו מהודעת ההתפטרות של רן עוז, במיוחד לאחר שבשנה האחרונה קיבל עוז את גיבוי הדירקטוריון ובעלי השליטה במאבק שניהל נגד מינויו של מוטי רוזן ליו"ר מגדל. עוז העמיד אז אולטימטום בפני הדירקטוריון לפיו יאלצו לבחור מי מהשניים יישאר, חברי הדירקטוריון בחרו בעוז ורוזן הודח לאחר שלושה חודשים בלבד בתפקיד היו"ר. מגדל לא הוציאה תגובה בנושא למעט דיווח על התפטרות רן עוז והמעבר שלו לישראכרט.
הפתעה במגדל
במכתב ששיגר עוז לדירקטוריון מגדל, בו הודיע על סיום תפקידו, הוא כתב, בין היתר: "בימים האחרונים קיבלתי פנייה מוועדת האיתור של ישראכרט לחזור לחברה ולשמש בה מנכ"ל. מהרגע שהגיעה אלי ההצעה, הדברים התגלגלו במהירות שיא. ההחלטה לחזור לישראכרט באה מרצון אישי לסגור מעגל בארגון שאני מעריך ואוהב, שמשלב מיקוד בפיננסים וטכנולוגיה, ושימשתי בו שנים כדירקטור וכיו"ר הדירקטוריון. אני מניח שזה תופס אתכם בהפתעה, אבל האמת, גם אותי".
עוז הוסיף: "בשנתיים האחרונות במגדל הובלנו מהלכים שהביאו את החברה לרווחיות, צמיחה ומובילות, בדיוק כפי שהצבנו בפנינו בתוכניות העבודה. באופן אישי, הייתה זו תקופה מאתגרת אך גם מלאת סיפוק, עשייה, שינויים והצלחות. המהלכים שביקשנו להוביל לא הושלמו במלואם, אך החברה עשתה בתקופה זו כברת דרך משמעותית, ואני מותיר חברה עם שדרה ניהולית חזקה, יעילה, הנמצאת בתנופה של צמיחה ורווחיות", הוא כתב.
מגדל נקלעה לבעיה אמיתית משום שרק לאחרונה מונה לה יו"ר חדש – יפתח רון-טל, שכיהן קודם כיו"ר חברת חשמל, ואולם הוא אינו מכיר את עולם הביטוח, מה שמחייב את מגדל למנות מנכ"ל מקצועי מהתחום בתוך זמן קצר.