"אנחנו באוצר בדעה שיש לעשות בין הרגולטורים אמנה לפיה הם יבדקו מעת לעת כיצד לא להעמיס את הרגולציה במשך תקופה ארוכה. בנוסף, אני מציע שניקח את הערך הנפלא מתורתנו הקדושה ונכריז על "שמיטה" ברגולציה – ניתן לכל העוסקים במלאכה לנוח ולהתחזק, ללמוד, לשכלל ולפתח. תנו לרפורמות לשאת פרי ולשוק להפנים ולהוציא מן הכוח אל הפועל את שלל החוזרים שכבר נשלחו אליהם".
כך אמר שי באב"ד, מנכ"ל משרד האוצר בפתיחת כנס מבטחי המשנה ה־11 שהתקיים השבוע בישראל. לכנס הגיעו כ־150 נציגים של מבטחי משנה מחו"ל והוא נערך ביוזמת קבוצת הראל ביטוח ופיננסים ובחסות איגוד חברות הביטוח.
בדבריו התייחס באב"ד גם ליציבות החברות וליוזמת שר האוצר, משה כחלון, להפוך את אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון לרשות עצמאית. "יש לכל הצדדים מטרה משותפת למען כלכלה חזקה ויציבה וליצירת אמון בין החברות לפיקוח על רשות שוק ההון שהוא יסוד מוסד בסביבה רגולטורית נטולת השפעות חיצוניות", אמר באב"ד. "העצמאות חיונית להתנהלותה של רשות פיקוח פיננסית כדי להבטיח שרשות כזו תוכל לקיים את אחריותה ולממש את תפקידיה וסמכויותיה ביעילות, במהירות, באופן נטול פניות וללא השפעות פוליטיות. הרשות החדשה תעמוד בסטנדרטים בינלאומיים ביניהם, IAIS (ארגון המפקחים הבינלאומי על הביטוח), קרן המטבע הבינלאומי וה־OECD".

באב"ד: "מטרה משותפת למען כלכלה חזקה ויציבה"
בהתייחסו לשוק ההון הישראלי אמר באב"ד כי שוק ההון הוא מקור הון אלטרנטיבי לבנקים שמצמצמים אשראי עסקי. "החזון שלי הוא ששוק ההון הישראלי יממן פרויקטים לאומיים במקום להשתמש בתקציב המדינה. אני מאמין שהרגולציה צריכה לתמוך בפיתוח שוק ההון והבורסה על מנת לאפשר גיוס הון או חוב גם לעסקים קטנים ובינוניים ולא רק לחברות גדולות, ולאפשר את כניסת הגופים המוסדיים לשוק האשראי הקמעונאי. שר האוצר ואנוכי לא נשקוט עד שנחזור למצב בו גם הבורסה תהיה אטרקטיבית יותר לחברות", סיכם מנכ"ל משרד האוצר.