גוגל מתקפלת
בחודש שעבר הודיעה גוגל כי החליטה לסגור אתר השוואת מחירי הביטוח שלה בארצות הברית ובבריטניה ב-23 במרץ. האתר איפשר למשתמשים להשוות הצעות מחברות משכנתאות, כרטיסי אשראי וחברות ביטוח רכב. האתר הושק בבריטניה ב-2012 ובארה"ב בשנה שעברה, אך לא עמד בציפיות ולא הצליח לייצר הכנסות יציבות. לדברי מומחים בבריטניה, האתר התחרה עם חברות מובילות ומבוססות בביטוח, ולא הצליח לשכנע כמה מבטחים גדולים להיות חלק מהמערכת. בארה"ב נכשל האתר משום שבמדינה לסוכנים עדיין תפקיד מכריע ביותר במכירות הביטוח, במיוחד עבור ביטוח מסחרי וחיים. צרכנים אמריקאים רוכשים ביטוח אצל חברות ממותגות וותיקות בענף הביטוח.
בשנת 2013, גוגל ניסתה ליצור שירות דומה בצרפת אבל ויתרה כעבור כמה חודשים. גוגל אומרים כי כעת תתמקד בשירות הפרסום שלה, AdWords, שמאפשר לעסקים להציג מודעות בגוגל וברשת הפרסום שלה ולשם רק בהתאם לכניסות לאתר של המפרסמים. בשירות זה החיפוש "ביטוח" הוא אחד הרווחיים ביותר. בקרב מומחים עדיין עולות השערות כי גוגל תפעיל מחדש את השוואת מחירים בעתיד הקרוב.
עלות ביטוח רכב זינקה
מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה האירית עולה כי פרמיות ביטוח הרכב עלו ב -31% בשנה שעברה, והמבטחים מתריעים מפני עליות נוספות של עד 25% בשנת 2016. על פי דו"ח שפורסם לאחרונה על ידי סטנדרד אנד פור'ס ((S&P על ביטוח רכוש ותאונות, סקטור הביטוח נשא הפסדים בשנים 2014 ו-2015, לאחר התעסקות בקביעת מחירים נמוכים לפוליסות רכב ונכשל לשים עתודות מספיקות עבור התביעות.

בתביעות רכב נרשמו עליות עקב פעילות כלכלית מוגברת, וכתוצאה מכך יותר תנועה ותאונות. S&P ציין כי בהנחה ומבטחי רכב איריים רוצים לחזור לרמות רווחיות מקובלות, הם צריכים להעלות פרמיות שוב ב-2016, גם אם הם מועדים לאבד נתח שוק. שר האוצר האירי, מייקל נונאן, הודיע כי המחלקה שלו החלה בסקירה של ענף הביטוח, עם דגש מיוחד על תעשיית הרכב. הוא אמר כי 7 מתוך 10 תביעות יושבו מחוץ לכותלי בית המשפט, וכי היה חוסר שקיפות סביב התנהלות זו. נונאן אמר כי שכיחות התביעות וגודלן היה גורם מכריע בהפסדים.
agéa הצרפתית בעד דיגיטציה
בראיון עם מגזין ביטוח צרפתי הבטיח נשיא agéa, פטריק אבררד, כי הוא מקדם את האמנה על דיגיטציה שאומצה על ידי ועדת הסוכנים BIPAR בחודש בינואר האחרון. agéa יחד עם 9 עמותות סוכני ביטוח אחרות (חברי BIPAR) ממדינות שונות, חתמה על האמנה שמדגישה את התפקיד של הסוכנים בתוך רשתות הפצה שעוברות שינויים רבים. אבררד הדגיש כי מטרת האמנה היא להזכיר כי הסוכנים לא מתנגדים לדיגיטציה אבל זו צריכה להישאר כלי בשירות היחס האנושי בין הסוכנים והלקוחות שלהם, כמו גם בין סוכנים והחברות שלהם.