"אנחנו נמצאים בדיוק לאחר חג החנוכה, שבו אנו משתדלים לראות את האור בכל מקום. נר אחד הוא נר למאה – המשמעות היא שאפשר להדליק מנר אחד 100 נרות מבלי לפגוע באור של הנר. אם יש משהו טוב שעשיתי והוא סייע לי בעבודתי, אני רוצה שאחרים ישכפלו זאת, ללא טובות הנאה עבורי. אני רוצה שגם סוכנים אחרים ייהנו מהלימודים האלה", כך אומר ישראל אליוביץ, חבר ועדת האתיקה בלשכה, שסיים לימודי משפטים במכללה האקדמית אונו.
בפברואר ייפתח מסלול לימודי משפטים שמיועד לסוכני הביטוח. הם ייהנו מהנחה משמעותית ומתכנים רלוונטיים לענף הביטוח. עד כה נרשמו רק בודדים למסלול, ואליוביץ שחווה זאת בעצמו סבור כי הלימודים האלו ייתנו ערך מוסף לסוכן, בכל הקשור לתדמיתו ולמקצועיות שלו. "מאוד נהניתי מלימודיי, וזה הוסיף גם לתדמית שלי כסוכן", הוא מציין.
"הידיעה שסוכן הביטוח שלי יהיה גם משפטן, ואולי גם עו"ד, משפיעה ונותנת ביטחון. הלימודים מסייעים לי גם בתביעות מול חברות הביטוח, כדי להגן על לקוחות שלי. אני דואג לאינטרסים שלהם טוב יותר, מבקש מהם יותר ראיות ונותן להם שירות טוב יותר עם הידע שרכשתי כמשפטן".
אליוביץ אף נותן דוגמאות למקרים שבהם לימודיו סייעו לו עם לקוחות. "ללקוח שלי היה כלי רכב עם גרר מאחוריו, והיה צריך לעשות לכל אחד מהכלים ביטוח בנפרד. כל אחד היה מבוטח בשתי חברות אחרות. הוא עשה תאונה והמקרה הגיע לבית המשפט. השאלה היתה מי צריך לשלם מה לצד ג'. שתי חברות הביטוח הגיעו להסכמה שכל אחת תשלם חצי. אלא שאז צד א' שלח לי דרישה לשלם חצי על ההשתתפות עצמית וצד ב' שלח דרישה לשלם את כל הסכום. מכיוון שידעתי שלא יכול להיות שהאדם ישלם יותר מהשלם, נעמדתי על רגליי אחוריות כדי להגן על הלקוח. אמרתי שהלקוח יילחם בחברות הביטוח עד הסוף. נדרשו חודש-חודשיים, ובסוף הם התקפלו וביקשו רק חצי מהסכום".
לדבריו, היתרון בלימודים במכללת אונו הוא הגמישות הרבה. "יש להם סניפים בירושלים ובקריית אונו. לחרדים יש גם מסלול באור יהודה. זה מייחד אותם. אם אדם רשום בקריית אונו ולא מסתדר עם תאריך המבחן, הוא יכול לגשת אליו בסניף אחר. הם גמישים מאוד בנושא הלימודים, ובאים לקראת הסטודנטים. ישנן עוד מכללות, אבל הן פחות גמישות מהמכללה הזו. אישית מאוד נהניתי שם, הרגשתי שיש עם מי לדבר בנושאים מסוימים. גם כשרבתי אתם כיו"ר אגודת הסטודנטים היה עם מי להידיין. עם זאת, לא הרגשתי שעשו לי שום הנחה בבחינות".
אליוביץ, שהחל את לימודיו בגיל 60, מדגיש כי זה אף פעם לא מאוחר. "שאף אחד לא יאמר לעצמו שהוא מבוגר ועייף מדי בשביל ללמוד. החיים מעייפים אותנו כל הזמן, אבל שינוי כזה נותן רעננות. לא פעם שאלתי את עצמי בשביל מה עשיתי זאת. אבל זה מאתגר, ותמיד נדרשים אתגרים בחיים. זה מחדש גם בעבודה וגם בחיים, ומחזק אותך מול החברות. אתה לא חש כנוע מולן ומכיר את הזכויות והמחויבויות שלך".