"מספר התלונות המוצדקות הנמוך מעיד על כך שבתחום הפנסיה נעשית עבודה מקצועית"

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

לדברי יו"ר הוועדה לביטוח פנסיוני, יובל ארנון, "בתחום הפנסיה הדו"ח מציין כי מספר התלונות המוצדקות הוא פחות מאחוז. גם בכל הקשור בקופות גמל התלונות המוצדקות הן בסביבות 2%. זה מראה שבסך הכל בתחומי הפנסיה והגמל נעשית עבודה מקצועית בקרב חברות הביטוח והסוכנים, מכיוון שהיו קרוב ל-1,800 פניות ובסוף תשע היו מוצדקות".

בנושא קרנות הפנסיה לא נרשמו הפתעות: ישנן חמש חברות שמחזיקות קרוב ל-%85 מהשוק. "מגמת הייעוץ בבנקים ממשיכה לרדת", מציין ארנון. "מ-2009 עד 2013 פחות ופחות אנשים מגיעים לקבלת ייעוץ פנסיוני בבנק. זה מראה על כך שהחוסכים סומכים יותר על סוכני ביטוח ושהבנקים נוטשים בהדרגה את התחום, מכיוון שהם הבינו שזה תחום לא רווחי, ופיטרו יועצים רבים מאז 2009. לנו כלשכה זה נתון טוב".

הדו"ח מצא כי בביטוחי מנהלים התשואה גבוהה יותר לאורך השנים מאלה של קרנות הפנסיה, על אף ש-30% מסכומי הקרנות מובטחים. "בין 2003 ל-2013 ממוצע התשואה בקרנות פנסיה היה 7.3%, בעוד שבביטוחי מנהלים הממוצע היה 9%. הפער בתשואה היה לטובת המשתתפות ברווחים, אף שלקרנות יש הבטחה להגנה מהמדינה. מתברר שגם ההגנה מהמדינה היתה בעוכריהן".

ניתוח מספר המצטרפים לקרנות הפנסיה מעלה כי מעל 60% מהמצטרפים נמצאים ברמות שכר של 0-4,000 שקל. "מאז 2008, יש חובת פנסיה במשק. לרבים מהמצטרפים בשכר נמוך לא היו תנאים סוציאליים לפני כן. עם זאת, העובדה שיותר מ-60% נמצאים ברמות שכר נמוכות ביותר רק מרחיבה את הבעיה שנוצרת בתחום: בעתיד לרבים מהחוסכים יהיה ממה לחיות בזמן הפנסיה".

ארנון מוסיף כי מהדו"ח עולה כי בתחום העמלות הגופים הגדולים מתחזקים והקטנים נחלשים. "יש שלוש קטגוריות בעמלות: עד חצי מיליון שקל, מחצי עד מיליון, ומעל מיליון שקל. הנתונים מראים כי הרף התחתון הולך ונחלש והגופים היותר גדולים הולכים ומתחזקים. הדו"ח עדיין לא מביא לידי ביטוי את הפסקת השיווק של פוליסות מנהלים עם מקדם מובטח. ב-2013 היו עוד שאריות וניודים. לדעתי, ב-2014 יראו עוד יותר פגיעה בפרנסת הסוכנים".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email