מסתמן: האוצר יממן את הפער בין הביטוח הסיעודי הפרטי לביטוח הסיעודי הקולקטיבי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

משרד האוצר יעניק כנראה פיתרון תקציבי למבוטחים מבוגרים (מעל גיל 55) שייפלטו מהביטוח הסיעודי הקולקטיבי בתחילת 2016. כ־1.2 מיליון מבוטחים יפסיקו להיות מבוטחים בביטוח קולקטיבי זול דרך מקום עבודתם, וזאת בהתאם לרפורמה של אגף שוק ההון, הביטוח והחיסכון מ־2011. משרד האוצר גיבש לאחרונה פיתרון לטובת מבוטחים אלה, שייקלטו בביטוחים של קופות החולים. ואולם, הכיסוי בקופות החולים קטן יותר (3,500 שקל לחודש במקום 5,000 שקל) והפרמיה גבוהה בעשרות שקלים לחודש.

הבעיה קשה במיוחד אצל 50 אלף הנפלטים בני ה־60 פלוס, ששילמו כל חייהם על ביטוח סיעודי דרך מקום עבודתם.

יעקב_ליצמן_ויקיפדיה
יעקב ליצמן, שר הבריאות | צילום: ויקיפדיה

בעקבות דרישת ההסתדרות מהאוצר לממן את הפער הזה, שמסתכם בכ־100 מיליון שקלים, מסתמנת היענות של שר האוצר בנושא.

דב ברומר, מומחה לבניית תכניות ביטוח סיעודי וביטוח בריאות, אמר בתגובה כי מדובר בצעד ראשון חיובי מצד האוצר, אך מאחר שהוא יוצר אפליה לעומת מבוטחים קולקטיביים אחרים, צפויה לו התנגדות בבג"צ: "הפתרון האידיאלי הוא של שר הבריאות יעקב ליצמן, שמדבר על ביטוח סיעודי ממלכתי, אלא שעלותו יכולה להגיע ל־2 עד 3 מיליארד שקל בשנה, ולכן אין לו כל כך תמיכה", אומר ברומר.

דב_ברומר_קטן
דב ברומר, מומחה לבניית תכניות ביטוח סיעודי וביטוח בריאות

"לדעתי צריך קודם כל לדאוג למבוטחים מגיל 60 ומעלה ולהציע להם פתרונות מוזלים לכל החיים. יש למצוא מיידית את הדרך לאכוף על חברות הביטוח פתרונות מוזלים כמו 'מתווה יינון', אותו יזמתי, ולו רק כדי למזער את הנזק".

בתוך כך, לבקשת שמונה חברי כנסת, צפויה ועדת העבודה, הרווחה והבריאות לקיים ביום שני הקרוב דיון מהיר בנושא "מחדל הביטוח הסיעודי הקבוצתי".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email