מסתמן: סוכני ביטוח לא יוכרזו כחברות ארנק

מירי סביון, המשנה למנהל רשות המיסים: "יש כרגע כיוון לפיו מבוטחי סוכן הביטוח יחשבו כלקוחותיו ולא חברת הביטוח ממנה הוא מקבל את עמלתו, ולכן הם לא יוכרזו כחברות ארנק"
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

מסתמן הישג נוסף של לשכת סוכני הביטוח. בעקבות פעילותו של מ"מ נשיא להב, טוביה צוק, רשות המיסים צפויה לקבוע כי סוכני הביטוח לא יוכרזו כחברות ענק. "יש כרגע כיוון לפיו מבוטחי סוכן הביטוח יחשבו כלקוחותיו ולא חברת הביטוח ממנה הוא מקבל את עמלתו, ולכן הם לא יוכרזו כחברות ארנק".

כך בישרה מירי סביון, המשנה למנהל רשות המיסים ברב שיח בנושא מיסוי שהתקיים בכנס אלמנטר באילת. ההגדרה של חברת ארנק לפי החקיקה החדשה היא מי שמקבל לפחות 70% מהכנסותיו מלקוח אחד ברצף של 30 חודשים. אצל סוכני הביטוח מדובר בבעיה במקרים בהם
סוכן עובד מול חברה אחת בעיקר, וכמעט כל הכנסותיו מעמלות באות ממנה. נוצר מצב שסוכן ביטוח כזה הוא כביכול חברת ארנק, שעליה מוטלות הגבלות על לקיחת הלוואה של הבעלים מהחברה ומיסוי דיבידנד.

קנה, גינדי וסביון

סביון בישרה גם כי רשות המיסים מכירה בבעייתיות בנושא הסעיפים 45 ו־47 לחוק פקודת המסים; מדובר בחישובי מס בעקבות הפקדות לחיסכון פנסיוני. לדברי ירון גינדי, נשיא לשכת יועצי המס ורו"ח יזהר קנה, נשיא לשכת רואי החשבון בישראל, שהשתתפו ברב השיח מדובר
בסעיפים בלתי מובנים ומסובכים. ועדה של נציגי לשכות עצמאים, שבה שותף גם סו"ב יובל ארנון, יו"ר הוועדה לחיסכון פנסיוני בלשכה, תנהל מו"מ בנושא זה מול רשות המסים.

נושא אחר שנדון בפאנל היה המס בגין שווי רכב: "המדינה גובה יותר מדי מס בשווי רכב", טען רו"ח קנה. "צריך להבין שמרבית האנשים מדווחים מס אמת, ואי אפשר להטיל על כולם מס גבוה בגלל כמה שסורחים".

בנושא זה לא היתה סביון אשת בשורות, וטענה כי החקיקה פשוטה וברורה, ולמרות שאין צדק בגבייה עם כולם, היא נכונה ברמה הממוצעת.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email