גיל: 33 מצב משפחתי: נשואה + 1 ותק במקצוע: 12 שנים. בעלת רישיון באלמנטרי ולומדת לקראת רישיון בביטוח חיים ופנסיוני.
איך הגעת לעולם הביטוח?
”בשנת 2006 עבדתי כפקידה בסוכנות ביטוח. דווקא נרשמתי למכינה ללימודים בתחום מדעי המוח אך מהר מאוד נשאבתי לעולם הביטוח שהלהיב אותי מאוד. ב-2007 התחלתי ללמוד במכללה של הלשכה והוצאתי רישיון, ולאחר ועדת בכר ב-2008, הבוס שלי יעץ לי להתמחות באלמנטרי, מה שהתברר כטיפ מצוין. לאחר מכן עבדתי כשכירה בסוכנויות, וב-2012 עבדתי גם בחברת הביטוח הראל כחתמת של 30 סוכנים. לאחר הלידה החלטתי לצאת לעצמאות“.
למה החלטת להיות עצמאית?
”היה לי קשה להתמודד עם הלחץ המטורף של פרודוקציה ומכירות, לצד אי תגמול מספק. המשכורות לא היו טובות וסמכתי על עצמי שמתאים לי לצאת לעצמאות בתחום. כעצמאית אני מרוויחה הרבה יותר, אמנם לקח לי שנה וחצי לבנות את עצמי אבל יש לי כבר 300 לקוחות. אני לומדת הרבה יותר, כי אני צריכה להתמודד עם הרגולציה בעצמי, להתחדש כל הזמן ולדעת לשווק נכון. למזלי אני צעירה, מודרנית, מאוד פרו מחשב. הכל אצלי סרוק, אין תיקיות וניירת, והתקשורת שלי עם הלקוחות מתנהלת הרבה בוואטסאפ. יש לי תמונה באתר שלי כשהשיער שלי צבוע לג‘ינג‘י כי זה הסלוגן של העסק שלי – מכניסים צבע לעולם הביטוח“.
איפה תהיי בעוד עשר שנים?
ביטוחי רכב מאוד מונגשים היום, הלקוח יכול לעשות באופן עצמאי השוואת מחיר בקליק אחד, עם זאת לי כאשת מקצוע יש את הניסיון והידע הדרושים כדי לייעץ לו ולספק לו ערך מוסף מעבר להשוואת המחירים. אני משקיעה בעיקר בביטוחי בריאות, עסקים וכדומה".
אנשים משלמים לך על ייעוץ?
”בוודאי. פגישת ייעוץ עולה כסף ואנשים משלמים. אני בדעה שמי שמקבל שירות חינם לא יעריך את השירות שהוא מקבל, אני זמינה כל שעות היממה, גם בשש בבוקר, ולא פעם בשלוש לפנות בוקר. זה נותן שקט נפשי ללקוחות שלי, גם אם הם משלמים 200-100 שקלים יותר“.
איזה טיפים תוכלי לתת לסוכנים צעירים כמוך?
”לא לפחד להיות עצמאים. זה אומנם לוקח זמן להצליח, אבל ממליצה לא להישאר במשבצת המגבילה של השכיר. להיעזר בשיתופי פעולה עם סוכנים ותיקים ואנשים שמתמחים בביטוחים בהם אתם פחות בקיאים – כולל הפניות. אני מורשית גם בביטוח סיעודי, ובהתחלה מצאתי את התחום מסובך מאוד, אז הפניתי לסוכנים מומחים. זה עזר לי וללקוחות שלי שקיבלו מענה. בנוסף, טכנולוגיה זה העולם החדש ויש להשתמש בו. צריך להנגיש את הידע ללקוחות, לבנות אתרים משוכללים משלכם, לשדרג אותם כל הזמן ולהיות זמינים 24 שעות ביממה“.
למה לא רואים מספיק נשים בענף?
”אני סבורה שמקומן של הנשים קטן בעולם העצמאים בכלל ובעולם הביטוח בפרט. זה עולם מאוד תובעני מבחינת שעות העבודה, צריך לשדר המון כוח מול חברות הביטוח אתן אנחנו מנהלות מלחמות קשות, וזו גם מעמסה נפשית. אני די חריגה בעולם הביטוח גם כאישה וגם כצעירה. עם זאת, אני סבורה שלנשים יש דווקא יתרון במכירות ובייעוץ לניהול תא משפחתי. אני מצפה לראות יותר נשים בתחום הביטוח, חייבים להגדיל את כמות האסטרוגן בענף“.