״מצופה מחברות הביטוח לעמוד לצד המבוטחים ולהקל עליהם״

יו"ר ועדת הבריאות והסיעוד, סו"ב איגור מורי, על נושאים מרכזיים שמטרידים בימים אלה את סוכני הבריאות ולקוחותיהם; ״ביטוחי הבריאות הפרטיים חשובים היום במיוחד, כי עלולים להיות סיבוכים מהמחלה״
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ביטוח נסיעות. הביטוח לא נעלם מהשוק; יש חברות שקיצצו חלק מהמדינות והאזורים, אבל יש מדינות רבות שאפשר לבטח טיסה אליהן עדיין; אם טסים לדרום אמריקה, או לדרום אפריקה – כל החברות מבטחות. ההרחבה לביטול נסיעה מבוטלת בכל החברות. הסוכן צריך לעשות סקר שוק כדי לקבל את הפתרון הטוב ביותר עבור הלקוח.

במקום לבטל פוליסה – להפעיל אותה. סוכני הביטוח חוו לאחרונה גל גדול של ביטולי ביטוח נסיעות לחו"ל. אולי כדאי לחשוב על כך שבמקום לבטל את הפוליסה, ניתן להגיש תביעה בגינה נגד חברות ביטוח על סעיפים מסוימים. לדוגמה, אם יש למבוטח כרטיס טיסה לאיטליה ל־1 באפריל בטיסה סדירה, והוא הזמין גם מלון מראש ואולי גם סיורים; את התשלום על כרטיס הטיסה יקבל המבוטח מחברת התעופה, אבל אפשר לנצל עדיין את הפוליסה, במקום לבטל אותה, ולתבוע מחברת הביטוח פיצוי על התשלומים מראש למלון וכד'.

סו"ב מורי | צילום: גיא קרן

כל זאת אפשרי רק בביטוחי נסיעות עם כיסוי ביטול נסיעה בחברות בהן יש סעיף שאומר שאם קו תעופה סדיר מתבטל עקב מגיפה. ביטוחי בריאות קולקטיביים. הרבה עובדים יצאו לחל"ת, והמעסיק לא חייב להמשיך ולהפריש להם בין היתר גם לביטוח הבריאות של הארגון. מה עוד שחלק מאלה שיצאו לחל"ת אולי גם ימצאו את עצמם ללא מקום העבודה לאחר המשבר.

נוצר מצב בעייתי, כי סעיף ההמשכיות מופעל וחברות הביטוח עדיין לא יודעות איך לנהוג במצב החדש. אם בתוך חודש הכל יסתיים, אז אין טעם שהעובדים ישלמו באופן פרטי ואחר כך יחזרו לפוליסה הקולקטיבית. מצופה מחברות הביטוח שירגיעו את המבוטחים, את בעלי העסקים ואת העובדים, ויהיו באמת לצידם; אני מצפה מהן שיאריכו מיוזמתן את סעיף ההמשכיות לחצי שנה, וגם יספגו אובדן תשלומים של חודש עד שלושה חודשים, כמה שצריך בהתאם למבוטח.

במידה שלא יעשו כן, מה שיקרה יהיה הרבה יותר גרוע גם עבור החברות; כנראה שמבוטחים עם רקע של מחלה קיימת לא יוותרו על הביטוח וימשיכו אותו בתשלום פרטי, אבל צעירים במקומות העבודה יחשבו מסלול מחדש ועלולים לוותר על הביטוח כי מה שעומד לנגד עיניהם כיום זה הקטנת ההוצאות.

חבר ועדת הבריאות, סו"ב שי טנר מוסיף כי "על החברות להודיע כעת כי תקופת ההמשכיות תוארך מעבר למה שסוכם בחוזה ולא תכלול את תקופת החל"ת, בכך יאפשרו לכל הצדדים התארגנות ומעבר להמשכיות תקינים".

שמועה בלתי מבוססת על החרגה של מגיפות בעתיד. יש איזו שמועה שרצה ברשתות החברתיות, שלאחר משבר הקורונה, עם חידושי פוליסות הבריאות הצפויים בעוד כמה חודשים, חברות הביטוח יבקשו החרגה למגיפות בביטוחי ריסק ובריאות.

אני מקווה מאוד שזו שמועה בלתי מבוססת, כי אופציה כזאת לא יכולה לעמוד על הפרק. לשכת סוכני ביטוח תילחם בכך בכל דרך.

חשיבות ביטוחי הבריאות הפרטיים. יש נקודה שכולם קצת מפספסים – הקורונה בשלב הראשוני שלה אינה רלוונטית לביטוחי הבריאות הפרטיים – על זה יש מענה ברפואה הציבורית. אבל אם נגיע למצב של אלפי חולים במצב קשה, עם סיבוכים, הרי שבעוד כמה חודשים או שנה יהיו בארץ עשרות או מאות אנשים עם בעיות ריאות, הצטלקות ריאות. זה יצריך בחלק מהמקרים גם ניתוחים, גם תרופות מחוץ לסל ובמקרים קיצוניים גם השתלות ריאה. לכן, חשוב לשמור היטב על פוליסות בריאות בימים אלה בעיקר בגלל הסיבוכים האפשריים מהמחלה.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email