משרד האוצר השיק מחשבון להשוואת ביטוחי דירה

אריאל מונין: ”המחשבון מתייחס לפוליסה תקנית בלבד. תפקיד הסוכן הוא להתאים למבוטח את הפוליסה הטובה ביותר עבורו“
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר השיק השבוע מחשבון להשוואה בין חברות הביטוח לצורך קבלת החלטה מושכלת בעת רכישת ביטוח דירה. ההשוואה תאפשר למבוטח לבחור את חברת הביטוח המתאימה לו ביותר.

המחשבון מאפשר השוואה בין החברות השונות לפי מחיר הביטוח ולפי ציון החברה במדד שירות לטיפול בתביעות, המספק מידע על איכות טיפול חברת הביטוח בתביעות. בנוסף, מציג המחשבון מידע חשוב לגבי הביטוח, כמו השתתפות עצמית, כיסויים והרחבות שונים ללא עלות והנחות שונות.

המחשבון מהווה כלי אובייקטיבי להשוואה בין חברות ביטוח, ומאפשר גישה מהירה לחברות בלחיצת כפתור. הוא כולל מידע רחב לגבי מושגים בביטוח דירה, והשימוש בו ידידותי, פשוט ומותאם לטלפון נייד.

ממשרד האוצר נמסר כי הוא רואה חשיבות רבה בהגברת התחרותיות בענף ביטוח דירות, וכן בהגברת המודעות לביטוח דירה. לדברי הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון, דורית סלינגר, ”מחשבון השוואת ביטוחי הדירות הוא נדבך נוסף בתפיסת האגף המציבה את המבוטח במרכז. המחשבון יגביר את שקיפות וזמינות המידע לציבור ויעודד תחרות בין החברות השונות“.

סך הכספים שנגבו על ידי 13 חברות הביטוח הפועלות בענף ב-2014 עמד על כ-1.6 מיליארד שקל. קיימים כ-1.2 מיליון משקי בית המבוטחים בביטוח דירה, שהם כ-55% ממספר משקי הבית בישראל. ”על פניו נראה כי האוצר בראייתו השיק כלי אשר יעזור ללקוח לבחור בעזרתו את חברת הביטוח המתאימה לו, אך מוצר ביטוח הדירה מורכב עשרות מונים ממוצר אחיד כמו ביטוח החובה לרכב“, מסייג יו“ר הוועדה לביטוח כללי אריאל מונין. ”יש לזכור כי מחולל הדירות מתייחס לפוליסה תקנית בלבד, תוך שברור כי בסופו של תהליך נמכרות פוליסות משופרות ומתאימות יותר ללקוח.

”ביטוח הדירה ותכולתה דורש הליך חיתום מקצועי וכולל בתוכו פרמטרים רבים, המצריכים תהליך אמיתי של ניהול הסיכון מול הלקוח, תוך בחירת המוצר הנכון לאופי המבוטח ולאופי דירתו (מידת ההשקעה במבנה או סוג התכולה). מכלול המורכבות הזו אינו יכול להיכנס למחשבון כלשהו, ולכן הוא לא יוכל להביא את המבוטח להחלטה לפני התייעצות אמיתית עם איש מקצוע“.

וכאן נכנסים לתמונה סוכני הביטוח. מונין מסביר כי ”אנו צופים שלעומת מחשבון החובה, שם התעריף אכן מחייב, המחירים שנשיג ללקוח בהחלט עשויים להיות נמוכים יותר. החברות נדרשו להוסיף הסבר במחולל, שרובו לקוני וממצה – אך חלקי בלבד, המציין את השוני הרב בין התוכניות. חלק מחברות הביטוח עשו נכון וכתבו בפירוש כי הן מפנות את הלקוח אל סוכן הביטוח, כדי להתאים את הביטוח הנכון אל הנכס שלו. אנו בהחלט חושבים כי מן הראוי שכל חברה הרואה עצמה כחברה של סוכנים תעשה כך, ואנו אף נפעל מולן בנושא זה“.

מונין מציין כי פרט חשוב שמופיע במחולל הוא מדד השרות בטיפול בתביעות. ”אנו צופים כי המדד, שנותן ציון משוקלל של כמה פרמטרים בהתאם למדדי השירות של האוצר, יתחיל לתפוס תאוצה במהלך השנים כציון חשוב בעת עריכת ביטוח, למרות טענות רבות מצד החברות שהמדד אינו משקף את הציון הנכון. אנו צופים כי לאחר התיקונים שיתבצעו בשנים הבאות יהווה המדד סמן איכות חשוב, שכל מנהלי חברות הביטוח ישאפו אליו.

”מחולל הדירות מזכיר עוד פעם את חשיבות ההסברה ללקוח – עלינו להיות שם עבורו ברגע הנכון, לא רק בזמן התביעה, כי אם בעת עריכת והתאמת הביטוח. מדיווחי משרד האוצר עולה כי במחשבון ביטוח החובה לרכב רוב המשתמשים הם דווקא סוכנים ואנשי הענף. לא מן הנמנע שמחולל הדירות יעזור לנו יותר מאשר ללקוחות, ובכך נוכל לסייע להם ולהתאים עבורם את המוצר הטוב יותר“

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email