משרד הבריאות פועל מול משרד האוצר על מנת להביא לכך שהסבסוד של אוכלוסיית המבוטחים הקשישים שנפלטו מביטוחי הסיעוד הקבוצתיים, וייקלטו בקופות החולים, יהיה על חשבון משרד האוצר וחברות הביטוח. את הדברים ציין שר הבריאות יעקב ליצמן ל"ביטוח ופיננסים" בריאיון שיפורסם במגזין כנס הבריאות הארצי שיתקיים בעוד שבועיים.
מדובר בהוראה של המפקחת על הביטוח דורית סלינגר, שקופות החולים יקלטו לביטוחים הסיעודיים שלהן, ללא הצהרת בריאות, כ־80־100 אלף קשישים מעל גיל 65 שנפלטו מהביטוחים הקבוצתיים.
במסגרת הסכם בין שר האוצר, משה כחלון, לבין יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, התחייב כחלון לשפות את הקופות בעבור קליטת 100 אלף חסרי הביטוח. ואולם, ההתחייבות חלה על 2016 בלבד. מדובר בשיפוי בעלות של עשרות מיליוני שקלים בודדים (בין 20 ל־40 מיליון). משרד הבריאות דורש לשפות את קופות החולים לתקופה ארוכה יותר.
בדיונים מול המפקחת הבהיר משרד הבריאות כי הסבסוד הוא תנאי לקבלת הקשישים לקופות החולים. באוצר טענו מנגד, כי משרד הבריאות לא יכול לאסור על קופות החולים לקלוט את הקשישים, ואם הקופות לא יסכימו לקלוט, הוא יורה לחברות הביטוח העומדות מאחורי הביטוחים הסיעודיים של קופות החולים לקלוט אותם.
קופות החולים הזהירו כבר לפני מספר חודשים כי קליטת המבוטחים המבוגרים, שהם בעלי סיכון גבוה יחסית למקרי סיעוד, תביא להתייקרות פוליסות הסיעוד עבור כל המבוטחים האחרים בקופות. מדובר בסך הכול בכ־4 מיליון מבוטחים בביטוחים המשלימים של קופות החולים. ההתייקרות הצפויה כבר בשנה הקרובה היא בשיעור של כ־25% בממוצע.