נגיף הקורונה החדש שהתפרץ בדצמבר 2019 בסין ממשיך להפיל קורבנות, והחשש שיהפוך למגיפה עולמית כבר לא רק חשש. במדינות שונות ברחבי העולם כבר מדווחים על מקרי מוות מהנגיף. הנתונים מצביעים על כך שהנגיף כבר לא בעיה סינית מקומית בלבד וכפי שצפו הספקנים זו נהייתה בעיה כלל עולמית, ולמרבה הצער מהר מכפי שחשבו.
במדינת ישראל כרגע אנו מצויים בראשיתה של הבעיה ואיש אינו יודע לנבא כיצד תתפתח המגיפה, מה יהיו היקפיה ומה יהיו השלכותיה על כל אחד ואחד מאיתנו. דבר אחד כבר ידוע: העולם כבר לא יהיה אותו מקום שהוא היה לפני נגיף הקורונה. אפילו האולימפיאדה שעתידה להתקיים ביפן נמצאת בסכנת קיום. ביטול אולימפיאדה הוא דבר שהשלכותיו יכולות להיות הרסניות על כלכלת העולם וייתכנו השלכות נוספות רבות ואפילו מטרידות. כבר בעת כתיבת שורות אלו, מסכי הבורסה אדומים בוהקים וניתן לראות ירידות חדות. הדבר גורם נזקים רבים והפסדים גדולים לחוסכים (אם כי בשלב זה מתוך הרווחים).

למנף את המשבר
כאמור, הבעיה ידועה וההשלכות ההרסניות על כל תחומי החיים שלנו ברורות לכולם אבל כמאמר המשפט הידוע – "בכל רע יש גם טוב". אנחנו, סוכני הביטוח, צריכים לחשוב כיצד ניתן למנף את המשבר ולהביא למכירת פוליסות הכרחיות לכל משפחה ולדאוג לשווק זאת בדחיפות. המוצר החשוב ביותר לדעתי הוא פוליסת בריאות משפחתית מקיפה, על כל הרחבותיה. ואם הכיסוי יקר מדי, אני רואה את החובה לרכוש לפחות את המוצר הבסיסי של השתלות ותרופות שלא בסל הבריאות. כולם רואים מה קורה במערכת הבריאות בישראל.
לדברי גורמים בכירים במערכת, היא לא עומדת לקרוס אלא כבר קרסה. להמתין היום לניתוח הרניה (שבר) במשך חצי שנה זה דבר בלתי מתקבל על הדעת. רק פוליסת בריאות פרטית תיתן מענה טוב, הולם ומיידי לציבור המבוטחים. מוצר נוסף שניתן למכור, או אם כבר קיים אז ניתן להגדיל סכום לכיסוי ביטוחי, הוא ביטוח למקרה פטירה (ריסק). זה בדיוק הזמן לבדוק מה תעשה משפחה אם חס וחלילה יקרה מקרה פטירה, במיוחד של המפרנס/ת העיקרי/ת במשפחה.יש לזכור כי גם הילדים הגדולים במשפחה, לא עוזבים את הבית מיד אחרי הצבא וכי הם נסמכים על ההורים עד גילאים מאוחרים (אפילו עד שנות ה־30 המוקדמות של הילדים).
אל לנו להתבייש. עלינו להציע סכומי ביטוח משמעותיים למקרה פטירה (מעל מיליון שקל) ולהסביר כי בעת מקרה ביטוח, סכום של מיליון שקל ואפילו כפול מכך, אינו מספיק. יש להציע סכומים משמעותיים ואין להביא בחשבון את סכום הביטוח אותו הוא חייב לטובת המשכנתה (טעות נפוצה שרבים עושים).
בימים אלו אני רואה לנכון כי מדובר בהזדמנות טובה למכור ביטוח מחלות קשות. אמנם אין קשר בין נגיף הקורונה לביטוח מחלות קשות אולם אנו רואים את התגברות מחלת הסרטן על סוגיה השונים בקרב כל הגילאים ובכל חלקי הגוף ועד כמה משפחות שהיו מבוטחות וקיבלו סכום פיצוי מצליחות לשרוד ולשקם את עצמן מבחינה כלכלית. קל וחומר כשמדובר בילדים, שכן במקרה שכזה, שני ההורים מפסיקים מיד את עבודתם ונרתמים לטיפול בילד החולה 24/7. הפיצוי הכספי החד פעמי במקרה זה עוזר בכלכלת המשפחה ונותן שקט נפשי להתמסר לטיפול בילד שדורש זמן ותעצומות נפש רבות.
בנוסף, ניתן להציע למבוטחים חיסכון פיננסי. נכון שכרגע השווקים במגמת ירידה ואולי אפילו ימשיכו לרדת אבל אין לי ספק שתוך זמן קצר השוק ידע לתקן את עצמו ומי שחושב לטווח ארוך חייב להשקיע את הכספים שלו באפיקי החיסכון בהם יש השקעה בבורסה (עם הסיכונים והסיכויים שבה). ייתכן שבשלב זה צריך להוריד את רמת החשיפה למניות (עד 20% מניות) אולם אין ספק כי אפיק זה טוב בהרבה מהשארת הכספים בבנקים בהם התשואה כמעט אפסית.
לסיכום, אין ספק כי הפתרון הביטוחי והכיסוי הנכון יעזרו בשעת צרה ולכן כדאי להיערך מבעוד מועד ולמנוע משברים.
הכותב הוא עו"ד ו־CLU