נדרוש בחקיקה נציגות בוועדה המייעצת של הממונה על שוק ההון

נשיא הלשכה סקר בכנס הפיננסים את פעילות הלשכה למען הסוכנים, וסיפר, בין השאר, על המאבק במכירת ביטוח על ידי מוקדנים. בהתייחסו לשב"ן אמר סו"ב אייזיק: "המגמה של האוצר זה לדכא את הרפואה הפרטית"
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

"לממונה על שוק ההון יש ועדה מייעצת, אנחנו נושלנו מהוועדה הזאת ב-2016, כששוק ההון הפך להיות רשות עצמאית; עד לאותה תקופה ללשכת סוכני הביטוח היה מעמד בוועדה המייעצת. תארו לכם שמגיעה לוועדה הזאת טיוטת חוזר שנוגעת לאופציה של סוכני הביטוח לשווק פוליסות חיסכון לפירמות – מה יגידו חברי הוועדה שהם חברים מטעם שוק ההון והמערכת הבנקאית? לא יסכימו לזה או יעשו כל מיני קשיים על מנת להכשיל את המהלך. אני רוצה להעביר תיקון חקיקה שיאפשר לנו למנות נציג בוועדה המייעצת לרשות שוק ההון". כך מסר נשיא הלשכה, סו"ב שלמה אייזיק, בנאומו למשתתפי כנס הפיננסים ע"ש ארז גוטמן שהתקיים היום ב-Expo ת"א. בפתח דבריו, נשא סו"ב אייזיק דברים לזכרו של סו"ב יוסי מנור, נשיא הלשכה ויו"ר MDRT ישראל לשעבר, שהלך לעולמו לפני כחודש.

בהמשך דבריו גילה נשיא הלשכה כי יזם יחד עם איגוד חברות הביטוח מהלך שיפתור את מצוקת כוח האדם בתעשיית הביטוח, ושבחודש הבא ייפתח מסלול הכשרה לכ-3,000 עובדים החסרים בתעשייה הזאת, להכשרה לשירותי בק-אופיס, שירות, תפעול במשרדי סוכני הביטוח ובמשרדי חברות הביטוח.

סו"ב שלמה אייזיק, נשיא השלכה, בכנס הפיננסים 2022. צילום: גיא קרן

סו"ב אייזיק התייחס לאחד הנושאים הקריטיים שמלווים את הלשכה בשנים האחרונות, וזה מכירת ביטוח באמצעות מוכרנים של חברות הביטוח ללא רישיון ורקע מקצועי: "לא ייתכן שמי שמוכר ביטוח לא יחזיק ברישיון למכור ביטוח. כרגע המצב הוא כזה שאנחנו מתמודדים עם אנשים שבאים לחופשה או לעבודה זמנית כזאת או אחרת, אין להם שום רקע, הם לא מכירים את הלקוחות והם אלה שמציעים ללקוח לעבור לחברה כזאת או אחרת, לעסק כזה או אחר, בתמורה להנחות שונות. זה מבזה, זה לא מוסיף למוניטין שלנו ולא ייתכן שאנחנו משקיעים סדר גודל של ארבע שנות לימוד עם סטאז' של חצי שנה ואנחנו בסופו של יום מתמודדים עם איזה חייל משוחרר, עם כל הכבוד, שעובד בחברת ביטוח או בגוף מוסדי בעבודה זמנית".

לשמור על הסטטוס קוו

נושא נוסף עליו דיבר סו"ב אייזיק הוא הרחבת אפשרויות לבנקים במכירת ביטוח וייעוץ פנסיוני, למרות חקיקת בכר שבאה להקטין את הריכוזיות שלהם: "נתנו להם את האפשרות לעשות ייעוץ פנסיוני בדיגיטל ועכשיו רוצים לאפשר להם לשווק ביטוח צד ג' בביטוח דירה. יש לנו סיכום מלפני כמה שנים עם הפיקוח של שוק ההון, שהבנקים יהיו רשאים אך ורק לשווק ביטוח מבנה בלבד וזאת במסגרת משכנתה. הם מנועים על פי סיכום זה למכור ביטוח תכולה וביטוח צד ג'. עכשיו אנחנו נתקלים בכל מיני חוזרים ורצונות של הרשות לאפשר לבנקים לשווק ביטוח צד ג' שהוא לא קשור בכלל לביטוח משכנתה ולמשכנתא שהלקוח לוקח בבנק. אנחנו מבקשים לשמור על הסטטוס קוו שקיים ואם רוצים לפתוח – נפתח את הכל; לא יכול להיות מצב שנוגסים בהבנות שהגענו אליהן, כשכולם אך ורק לטובת אלה שמגדילים את הגדולים ומקטינים אותנו".

אייזיק סקר את פעילות הלשכה לטובת סוכני החברה הערבית בסוגיית ביטוח החובה, וסיפר כי הלשכה מקיימת שיחות עם חברות הביטוח ומנהליהן על מנת להגיע איתם להסדרים, ולא להיות מופתעים דרך מכתב שהסוכן מקבל לעסק שלו שבו החברה מודיעה לו שהפסיקה את עבודתו.

"שב"ן זה לא ביטוח"

לדברי הנשיא, הלשכה מתנגדת לסעיף בחוק ההחזרים שמתיר לבנקים קטנים להחזיק בסוכנויות לביטוח כללי. עוד במסגרת חוק ההסדרים, התייחס אייזיק לכך שהאוצר מתכוון להסדיר פעמיים שהשכר הממוצע במשק יבוטחו במסגרת קרן פנסיה, ורק מעבר לזה זה יהיה במסגרת ביטוח מנהלים.

בהתייחסו לביטוחי הבריאות במסגרת חוק ההסדרים טען סו"ב אייזיק, ש"המגמה של האוצר, מסיבות כאלה ואחרות, זה לדכא את הרפואה הפרטית ולנסות בכוח, בניגוד לזרימת המים, לייצר תנועה לכיוון הרפואה הציבורית. זה כמובן דבר שהוא לא הגיוני ומנסים לעשות את זה דרך היטלים כאלה ואחרים.

"יש להם טענה של כפל ביטוח", אמר אייזיק: "רבותיי, השב"ן זה לא ביטוח ואם מדברים על כפל אז הם מוזמנים לבטל את השב"ן – כי זה לא ביטוח. מה שאנחנו מוכרים זה פוליסת ביטוח. והבלוף הכי גדול זה בפוליסות ביטוח סיעודי; היום  אזרח במדינת ישראל חושב שיש לו הסדר ביטוח סיעודי במסגרת קופת חולים, אבל זה בלוף אחד גדול כי אין לו ביטוח ואין לו בטיח. ההסדרים האלה מסתיימים ב-2023 ואנחנו מדינה ללא ביטוח סיעודי, ואף אחד לא מטפל באירוע הזה. זה אירוע קטלני, זה פיגוע גדול מאד, אנחנו משאירים את ציבור אזרחי מדינת ישראל ללא ביטוח סיעודי". לדבריו, הלשכה ביקשה להצטרף לוועדת אש, בנושא הרפואה הציבורית והפרטית, ותציג שם את עמדותיה.

נשיא הלשכה סיפר כי הלשכה הייתה מעורבת מאוד ברפורמת פוליסות הבריאות והרישוי בבריאות, וכי עדיין קיימות סוגיות שהוא מקווה שמה שהלשכה ביקשה לגביהן ייצא לפועל. הוא הדגיש במיוחד לגבי הריידרים (כתבי השירות): "אנחנו גם עשינו עבודה מאד גדולה לכל מה שקשור לטיוטת הריידרים, ואנחנו נעמוד עבור זה על הרגליים האחוריות ואם נצטרך גם נלך לבג"ץ.

יש גם את טיוטת חוזר השירות של הסוכנים והיועצים, שבה הייתה כוונה לנשל אותנו מהנכסים שאנחנו מייצרים לעצמנו במשך שנים, שזה תיק הביטוח; אנחנו לא ניתן לזה לקרות, אנחנו נלך עם זה עד הסוף".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email