נזקי ברד לרכבים – מה הפתרונות?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

בחודש האחרון היינו עדים פעמיים לתופעת הברד. אין הכוונה כמובן לאותם פתיתי ברד קטנים ומוכרים מימי החורף הקרים, אלא ל"מכת ברד" של ממש, כאילו נפלו כדורי גולף מהשמיים. כדורי הברד האלו גרמו לנזק רב לרכוש, בעיקר לרכבים. האם הנזקים מכוסים בביטוח? ואיך מתקנים אותם בצורה הטובה ביותר?

כאשר הברד כבד ומוצק ומתגבר על הזרמים החמים האנכיים שמעלים אותו, הוא מגיע לקרקע ובמהירות שיכולה להגיע ל־ 70 קמ"ש. באירופה לצורך השוואה, "עונת" הברד היא בחודשי הקיץ יולי־אוגוסט.

נזקי ברד לרכבים, לדירות ולרכוש בכלל מוגדרים כנזק טבע וככזה מכוסים בפוליסות בהן קיים פרק נזקי טבע. כלומר, נזקי הברד לרכבים מכוסים בפוליסת המקיף התקנית לרכב.

תוצאות נזקי הברד לרכבים | צילום: shutterstock

רוב הנזקים לרכבים מהברד מאופיינים בשקעים רבים המכסים את רובו של הרכב, חלק מהשקעים נראים בברור לעין ואת חלקם ניתן לראות בהשתקפות האור על הרכב, כלומר נראה את גלי האור נשברים על הצבע ועיוותים של ההשתקפות.

בחלק רב מהמקרים, המבוטחים אינם שמים לב שרכבם נפגע ומגלים זאת כאשר הם רוצים למכור את רכבם ואז נתקלים בהפחתות רבות שמסתכמות באלפי שקלים משווי הרכב במעמד במכירה רק מהסיבה שהרכב פגוע ולא מתוקן.

מהם הפתרונות העומדים למבוטח שרכבו נפגע מברד?
בעבר, היה נהוג לתקן נזקי ברד בשיטת הפחחות הרגילה, תיקון או החלפת חלקים פגועים וצביעתם כולל ניסור והחלפת גגות הרכבים. בדרך זאת נפגע ערכו של הרכב בצורה משמעותית ובשנים האחרונות נדיר לראות מקרים כאלו.

עד לפני שנתיים בערך, חברות הביטוח השתדלו להימנע מתיקון הרכבים בשיטת הפחחות הרגילה ופיצו את המבוטחים בפיצוי "גלובלי". בשנתיים האחרונות נמנעות חברות הביטוח מלשלם פיצוי גלובלי כיוון שהן חוששות מהונאות ביטוח במקרים בהם מבוטח המקבל פיצוי גלובלי ולא תיקן את רכבו עשוי לנסות לתבוע בשנית על אותו נזק בסערת הברד הבאה ומהסיבה הנוספת שניתן לתקן את הפגיעות באופן איכותי בדרכים טובות יותר שלא פוגעות ברכב.

בעולם כולו ובשנים האחרונות גם בישראל, בדרך היחידה לתקן את נזקי הברד לרכבים היא בשיטת ה־PAINTLESS DENT REPAIR – PDR כלומר בעברית, תיקון ללא צבע־על יבש. תיקון ה־PDR מתבצע על ידי טכנאי מיומן באמצעות כלים ייחודיים לתיקונים אלו.

באמצעות תיקון זה לא נפגע צבעו המקורי של הרכב, אין צורך בהחלפת חלקים וצביעתם, ובכך הרכב שומר על ערכו. זמן התיקון רכב פגוע אורך לרוב בין יום ליומיים.

לא מדובר בשיטת תיקון חדשה. בעולם קיימים טכנאי PDR כ־60 שנה. רק באירופה עצמה מתקנים כ־250 אלף רכבים פגועים מברד כל שנה בשיטה זו.

נכון להיום, ברוב חברות הביטוח המסורתיות, תביעת הפוליסה נזק־טבע/ברד אינה נחשבת כתביעה לפוליסה ואינה פוגעת באישור העדר התביעות (יש לציין שמבדיקה שנערכה ערב כתיבת הכתבה, בחברות הביטוח הישירות תביעת נזק טבע/ ברד כן נחשבת כתביעה לפוליסה וזה יתרון גדול לטובת סוכני הביטוח לחברות הביטוח המסורתיות).

הכותב הינו שותף בחברת PDR ISRAEL העוסקת בתיקון נזקי ברד

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email