הדיון הראשון בעתירתה לבג"צ של לשכת סוכני ביטוח בנושא "הסכם לרבים" יתקיים בתאריך ה־21 ביוני השנה. הרכב השופטים שנקבע לדון בעתירה: עופר גרוסקופף, עמית יצחק ומני מזוז.
כך מסר נשיא הלשכה סו"ב ליאור רוזנפלד בישיבת הוועד המנהל שהתקיימה השבוע. מדובר בעתירה שהוגשה בשבוע שעבר נגד הממונה על שוק ההון דורית סלינגר ושר האוצר משה כחלון, אליה הצטרפו גם שתי סוכנויות ביטוח – עופר לוין ביטוח ופיננסים, ואהרון קרן סוכנות לביטוח. העתירה הוגשה באמצעות ב"כ עוה"ד שמוליק קסוטו או דוד יצחק או בלה פלד, קסוטו ושות', עורכי דין.
הלשכה מבקשת בעתירתה לבטל את הוראות ההבהרה של הממונה ב"צירוף לרבים" שניתנו "בחוסר סמכות ובחוסר סבירות קיצונית", נכתב בעתירה. לחילופין, מבקשת הלשכה שהאיסור על תשלום העמלות לסוכנים, ייכנס לתוקפו רק בתום תקופת הסתגלות של שנה וחצי ממועד פרסום ההבהרה. יש לציין, כי הממונה ניאותה בשבוע שעבר להעניק תקופת הסתגלות של חצי שנה בלבד.
על פי העתירה: "הממונה על שוק ההון ביטוח וחיסכון במשרד האוצר, פרסמה הבהרה, ביום 4.2.18, לפיה גופים מוסדיים אינם רשאים לשלם עמלת הפצה לסוכן ביטוח פנסיוני במקרים שבהם פעלו הסוכנים לצרף ציבור שלם של עובדים במסגרת הליך 'צירוף לרבים' לגבי מוצר פנסיוני. הבהרה זו חלה על כל ההסדרים הקיימים ומשמעותה היא כי ממועד ההבהרה סוכני ביטוח פנסיוני לא יקבלו תשלום מגופים מוסדיים בגין הסכמי צירוף לרבים שכבר נחתמו ושהסוכנים עמלו בגינם בעבר, ואף קיבלו תשלום שוטף אשר נעצר באבחה אחת החודש לאור ההבהרה". עוד נטען כי: "בעקבות ההבהרה הפסיקו הגופים המוסדיים לשלם לסוכני הביטוח את העמלות המגיעות להם בהתאם להסכמי צירוף לרבים, בסך מצטבר של עשרות מיליוני שקלים לחודש".
בישיבת הוועד המנהל עדכן רוזנפלד שהלשכה קיבלה פעם נוספת אישור מנהל תקין מרשם העמותות. עוד סיפר נשיא הלשכה על ההבטחה של מגדל לא למכור ביטוח כללי שלא באמצעות סוכן, וכי הכשרה ושלמה הסכימו לקבל מבוטחים עם 2 תביעות ברכב, בעקבות בקשת הלשכה. רוזנפלד עדכן גם שהלשכה בוחנת את שינוי סעיף 19 א', כך שהסוכנים יוכלו לקבל תגמול גם מהלקוחות.
יו"ר הוועדה לביטוח כללי סו"ב ישראל גרטי עדכן שהלשכה פועלת רבות למען סוכני המגזר הערבי והאתגרים שעומדים בפניהם. בישיבת הוועד המנהל מנכ"ל הלשכה רענן שמחי עדכן שעד כה נרשמו 1,100 איש לכנס באילת.