נשיא הלשכה: "סוכני הביטוח מפתחים מוצרים משלהם כדי להיות פחות תלויים בחברות הביטוח"

מיזם הלוידס זוכה להצלחה רבה וכתוצאה מכך הגדיל פי 4 את כוח האדם הנותן שירות לסוכנים בנושא
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

"מערכת היחסים בין הסוכנים לחברות היא לא כפי שהייתי רוצה לראות אותה, ולא כפי שצריכה להיות מערכת יחסים בין שותפים. זה בא לידי ביטוי למשל במודל התגמול לסוכן שאינו שקוף ואף פעמים רבות חסר. אני מקווה מאוד שהחברות בעתיד יפנימו את זה ויפעלו לניהול מערכת יחסים טובה יותר עם הסוכנים. אני חושב שמה שיצרנו בקדנציה הזו הוא מצב שכל צד מבין את מקומו. לפני הקדנציה הזו, בעבר, היה בלבול במערכות. לכאורה, הצדדים חשבו שיש מערכת יחסים אידיאלית, וכל צד המשיך להתנהל בלי להבין שיש פה פגיעה מצד החברות בסוכנים.

"אנחנו הצלחנו להראות לחברות שלא כך מתנהלים עם קולגות. לחברות הביטוח היה קשה לקבל את זה. עם כל הכבוד לכנסים, הנסיעות לחו"ל והפינוקים שהרעיפו על הסוכנים, לא זה מה שהסוכנים מחפשים. הם מחפשים יחס קולגיאלי ושותפות".

כך אומר נשיא לשכת סוכני ביטוח סו"ב אריה אברמוביץ, בראיון שיפורסם במלואו במגזין "ביטוח ופיננסים", שיתפרסם לקראת כנס אלמנטר המתקיים בשבוע הבא באילת.

אברמוביץ התייחס בראיון לקמפיין האישי שניהלה הלשכה נגד ראשי חברות הביטוח בנושא המודלים החדשים בחיסכון הפנסיוני ואמר: "אני שמח שהקמפיין האישי לא עבר ליד המנכ"לים; בעקבות הקמפיין יצאו כמה חברות עם מודלים חדשים לתגמול הסוכנים בפנסיה. הייתי שמח אם חברות הביטוח היו באמת מתייחסות לסוכני הביטוח כשותפים ופועלות בהתאם, ולפי החוק".

החברות מזלזלות בחוק

אברמוביץ מוסיף ואומר כי "הלשכה היא לא גורם כאן. מדובר ביחס של החברות לסוכנים. החברות פוגעות בסוכנים, ולא בלשכה. העניין המרכזי הוא ההתייחסות של החברות לסוכנים. הגיע הזמן שחברות הביטוח יפנימו את מקומם של הסוכנים ויפעלו בהתאם. אמרתי את זה אישית לכל חברות הביטוח. חברות הביטוח מזלזלות: כשהחוק אומר לא להתנות שירות בשירות, הן מתנות. למה הן עושות את זה?".

לדבריו, חל בשנה האחרונה שינוי ביחס החברות לסוכניהן: "חברות הביטוח הפנימו והן מתחילות לחשוב איך בונים מחדש את מערכת היחסים בין הסוכנים לבין החברה. אני רואה שינוי. הוא עדיין קטן ומאוד בחיתוליו, אבל יש ניצנים של שינוי. ואם לא ידאגו לטפח אותו, בסופו של דבר יחול פירוד בין סוכני הביטוח לבין חברות הביטוח. המשווק הכי טוב הוא סוכן ביטוח. לחברות אני אומר – למדו את הסוכן על המוצר, תאמינו בו, והוא ישווק אותו הכי טוב שאפשר".

אריה אברמוביץ. צילום: שלומי יוסף

 

בהשיבו לשאלה למה הוא מתכוון בפירוד, ענה נשיא הלשכה: "סוכני הביטוח יביאו ויפתחו מוצרים משלהם, כדי להיות פחות תלויים בחברות הביטוח; הם יתחילו לעבוד ישירות מול חברות בחו"ל ולייצר כתבי שירות. אנחנו בלשכה בונים אלטרנטיבות לחברות הביטוח ולטובת הכנסות לסוכן כמו – מיזם לוידס, כתב שירות סרטן, משכנתאות, הלוואות חוץ בנקאי P2P עם חברת טריא, ויהיו עוד יוזמות. בזכות מיזם לוידס סוכני ביטוח נכנסים לענפים שפעם היו סגורים בפניהם ורק סוכנויות גדולות פעלו בהם. מיזם הלוידס הנגיש לסוכן הביטוח הרגיל את לוידס, שם הוא יכול לעשות ביטוחים לעסקים וסיכונים מיוחדים שהוא לא הצליח להשיג בחברות רגילות. הסוכנים מאמצים בגדול את הרעיון, ומאות סוכנים כבר
פנו למיזם. זו הצלחה כבירה, פתאום סוכנים מבינים שהם יכולים לבטח כמעט כל דבר. המיזם זוכה להצלחה רבה וכתוצאה מכך הגדיל פי 4 את כוח האדם הנותן שירות לסוכנים בנושא".

גביית שכ"ט מהלקוח תיטיב עם הענף

באשר למאבק מול 'ביטוח ישיר', אמר אברמוביץ: "מספיק לצפות בפרסומות המוקרנות בימים אלו בערוצי הטלוויזיה ולהיווכח בתוצאות המאבק. בעבר קמפיין 'שוקה' נעשה בצורה בוטה, שהשמיצה את מקצוע סוכן הביטוח ופגעה בתדמיתנו. כעת בזכות מאבקנו המשפטי, הקמפיין הפרסומי שינה את פניו לחלוטין, ונעשה פחות אגרסיבי באופן משמעותי. הצגת סוכן הביטוח עדיין אינה במקום, אך אין ספק שאלה לא אותן פרסומות שהיו בתחילת הדרך".

נשיא הלשכה בירך על התופעה ההולכת וגוברת של גביית דמי טרחה מהלקוח ואמר: "על פי מסקנות הוועדה הציבורית, סוכן הביטוח בעתיד יהפוך ממקצוע בעל רובד עיקרי של מכירות, לתחום שיכיל יותר זוויות של ייעוץ למבוטח. כלומר, בתחומים בהם סוכן הביטוח הוא נציגה של החברה המבטחת – שם הוא יגבה תשלום מהחברה, אך בתחומים בהם הסוכן מייצג את המבוטח כמו למשל בפן השירותי – שם הוא יגבה תשלום מהלקוח. המגמה החדשה, שאני מאמין כי תלך ותצבור תאוצה ככל שחולף הזמן, תטיב עם הענף כולו".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email