בפאנל "חשיבותו של המגזר העסקי", דנו המשתתפים ח"כ ניסן סלומינסקי, יו"ר ועדת חוק חוקה ומשפט; ח"כ איתן ברושי; ח"כ אורן חזן; טוביה צוק, סגן נשיא לה"ב; ורו"ח יזהר קנה, נשיא לשכת רואי החשבון, על הרגולציה והשפעתה על המגזר העסקי. את הפאנל הנחה עו"ד רועי כהן, נשיא להב.
בתחילה התייחסו חברי הפאנל לביקורת שהשמיעה שרת המשפטים איילת שקד על עודף החקיקה בכנסת. "אני מתנגד להגבלה של חקיקה ולקבוע לח"כ מכסה של כמה חוקים הוא יכול להעביר", אמר ח"כ חזן. "נכון שישנם ח"כים שפשוט לא מבינים דבר מהחיים שלהם; ח"כ שכל החיים שלו היה שכיר ומגיע כמחוקק לכנסת, אינו מבין שהחוקים שלו נופלים בסופו של דבר כעול על הציבור. כשח"כ צעיר מגיע לכנסת צריך להסביר לו – החיים במדינת ישראל לא יכולים להתנהל על פי כותרת". ח"כ חזן הוסיף כי "הגיע הזמן שיהיה חוק צינון לבכירי האוצר. צריך להגיש חוק על צינון של 5-3 שנים, זו הסיבה שאנחנו לא רואים אותם נלחמים בטייקונים".

נטל של רגולציה
רו"ח קנה דיבר על הגידול המשמעותי בעלויות השכר. "אני מעסיק של הרבה מאוד עובדים ועלות השכר קפצה בשנה וחצי האחרונות בצורה מפחידה, לאו דווקא בגלל שכר המינימום: העלו את הביטוח הלאומי, את ההפקדות לפנסיה ועוד".
כהן התייחס לחשיבות סוכן הביטוח. "חשוב שלכל עסק יהיה סוכן ביטוח אישי. אני מכיר כל כך הרבה אנשים שנפלו בין הכסאות מול חברות הביטוח כי אין להם מישהו לדבר איתו, אדם מיומן ומקצועי שמבין את התחום לעומק".
צוק התייחס לנטל הרגולציה: "כל חוזר שיוצא, משמעותו זמן עבודה רב של הסוכן ואנחנו צריכים לשכור יותר ויותר עובדים כדי לעשות את העבודה שעשינו לבד לפני שנתיים או שלוש". ח"כ סלומינסקי הוסיף כי "אם יתארגנו כולם יחד – הסוכנים, רואי החשבון, היועצים וכו' לקבוצה אחת, תהיה להם היכולת להשפיע יותר על הרגולציה והמחוקק".