ביום החמישי לשביתת עובדי כלל ביטוח, נראה כי יש נתק מוחלט בין הנהלת החברה לוועד העובדים, וההנהלה אף מקשיחה את עמדותיה. לדברי
רוני רז, יו"ר ועד עובדי כלל ביטוח, לא התקיימה ולו פגישה אחת בינם לבין ההנהלה מאז פרוץ השביתה. מעבר לכך, המאבטחים בכניסה לבניין החברה חסמו את דרכו ולא אפשרו לו להיכנס למשרדו. לדבריו, רק לעובדי קבלן שקיבלו צמידים כחולים, אפשרו להיכנס לבניין.
"אני אחראי לאישורים של ועדת החריגים של הוועד. מדובר בתביעות הקשורות בפיקוח נפש כמו תרופות לחולי סרטן, קצבאות לנכים ומבוטחים סיעודיים. כדי לדאוג לאישורים אני צריך להגיע למשרד כי החומר נמצא שם ואני צריך לפנות למנהלים בחברה לקבל תשובות. מהיום ההנהלה מונעת גם ועדת חריגים לאוכלוסייה שהכי במצוקה, ושאנחנו העובדים לא רוצים לפגוע בה", אמר רז. אמש הגיעו מספר פעילים בוועד החברה אל מול ביתו של איזי כהן, מנכ"ל החברה, כדי להתכונן להפגנה שתתקיים מחר בצהריים, סיפר רז ל"ביטוח ופיננסים". לטענתו, כהן אמר לעובדים כי "החברה תהיה סגורה עד שהם יירדו מהעץ".
הסיבה לשביתה הנוכחית היא פיצוץ המשא ומתן על ההסכם הקיבוצי החדש. לטענת ההנהלה, הוועד מציב דרישות חמדניות, ואילו הוועד טוען שהוא מבקש את מה שכבר הופיע בהסכם הקודם וסעיפים שמופיעים בהסכמים של חברות ביטוח אחרות, כגון חופשה משפחתית פעם בשנה, "כפי שקיים בחברות אחרות, ולא אחת לשלוש שנים כפי שקיים בכלל", אומר רז. עוד דורש הוועד העלאה אוטומטית של השכר ב־3.75% במידה והחברה מרוויחה, ולתת לדור ב', המהווה 40% מהעובדים, משכורת 13 ולהגדיל את ההפרשות עבורם לפנסיה.

נזק לסוכני הביטוח
במסגרת השביתה לא ניתנים באופן גורף שירותי החברה השונים, לרבות קבלות קהל וטיפול בפניות באמצעות מוקדי שירות הלקוחות, לא יינתן שירות למעסיקים, לא יישלחו דוחות, מכתבים ומסמכים אל הלקוחות, ולא יבוצעו פעולות השקעה הקשורות לכספי העמיתים. סוכנים לא יוכלו להנפיק פוליסות של החברה ולא יתאפשרו פדיונות של כספי פנסיה.
סוכני ביטוח טוענים כי השביתה גורמת להם נזק ותביא לכך שגם כלל ביטוח תינזק משום שמבוטחים לא מקבלים מענה ומבקשים לעבור לחברה אחרת. "לא ניתן שתהיה אפליה בין העובדים, אנחנו לא רוצים דור א' ודור ב' בחברה, כולם צריכים לקבל את אותם תנאים", אומר רז.
מכלל ביטוח נמסר בתגובה כי "מדובר במידע שקרי ומסולף שמופץ ללא הרף ואין לנו כל כוונה להתייחס אליו. החברה קוראת לוועד העובדים לנהל את הסכסוך באופן ראוי ומכובד ולחזור ללא תנאים מוקדמים אל שולחן הדיונים.
הנהלת כלל ביטוח מנהלת את המשא ומתן מתוך מחויבות ואחריות רבה להמשך חוסנה ויציבותה של החברה, סוכניה ועובדיה. אנו מצרים על החלטת ועד העובדים לנקוט בצעד אגרסיבי ומיותר וקוראים לו לחזור אל שולחן הדיונים על מנת להגיע להסכמות ולחתימה על הסכם קיבוצי חדש. יודגש כי עובדים המוחרגים מההסכם (כ־200 עובדי קבלן מתוך כ־3,500 עובדי כלל ר.מ.) ממשיכים בפעילות השוטפת לרבות פעילות השקעה בכספי עמיתים, תשלום קצבאות וטיפול בפניות דחופות של לקוחות, בכפוף למגבלות השביתה."