פנינו לחברות הביטוח כדי שאלו יציגו את המודלים החדשים לתגמול הסוכן בכנס הפנסיוני שייערך בעוד כחודש באילת, יש חברות ביטוח שנענו לבקשתנו ואנו בדיונים עמם על כך”, מספר סו"ב אורי צפריר, מ”מ נשיא לשכת סוכני ביטוח. לדבריו, חברות הביטוח מצפות לקבל סיוע בנושא מרשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון. “ברשות יש ויכוח פנימי בין מי שסבורים שהחוק הוא מעל לכל לבין מי שסבורים שצריך לתת קווים מנחים
לחברות. לא אתפלא אם המודלים של החברות יהיו דומים ואפילו זהים, בדומה למה שהיה בהסכמי התגמול הקודמים”.
"לשכת סוכני ביטוח הייתה שותפה בקידום הצעת החוק. ראשית, מתוך הבנה שמבחינה ציבורית החוק מיטיב עם סוכני הביטוח ומחזק אותם. החוק החדש מבטל כל מראית עין של ניגוד עניינים מצד הסוכן בין המבוטח וחברת הביטוח. בנוסף, במודלים הקיימים כיום תגמול הסוכן שואף לאפס”, מסביר צפריר. “הפרדת תגמול הסוכן מדמי ניהול תאפשר תגמול הוגן לסוכני הביטוח, שישקף את עבודתם החשובה והערך המוסף שלהם כלפי המבוטחים וחברות הביטוח. המוצר הפנסיוני הוא מוצר מורכב, שמוקדן לא יכול לספק עליו שירות. סוכני הביטוח גם נותנים שירות וליווי שוטף למבוטח, חברות הביטוח לא יכולות לתת שירות יום יומי למבוטח כמו שסוכן יכול, והחברות יודעות את זה”.

לגבות עמלה מהלקוח “גם החברות מבינות שאם הן רוצות שהסוכן יביא להן את הסחורה הוא לא יכול לעשות זאת באמצעות כסף שיביא מהבית שיכסה את ההוצאות שלו וגם ירוויח מזה קצת. ישנן חברות ביטוח שהציעו לפיקוח ובכנסים שסוכן הביטוח יגבה תגמול מהלקוח במקום לקבל את התגמול מהן”, מסכם צפריר. “בינתיים זה לא רלוונטי, ואם זה יקרה, מי שיישא במחיר יהיו המבוטחים בעלי השכר הנמוך ששוב לא יזכו לשירות הולם”.
הריאיון המלא יתפרסם במגזין “ביטוח ופיננסים” לקראת הכנס הפנסיוני באילת