כ־850 סוכני ביטוח השתתפו בכנס הבריאות של הלשכה שהתקיים ביום שלישי השבוע במרכז האירועים "לאגו" בראשון לציון. מדובר בשיא משתתפים מאז החלו לקיים את כנס הבריאות השנתי בלשכת סוכני ביטוח.
"זהו מפגן כוח של הלשכה", אמר נשיא הלשכה, סו"ב ליאור רוזנפלד, כשבירך את באי הכנס, והוסיף כי לשכת סוכני ביטוח וסוכן הביטוח נמצאים היום במרכז יותר מתמיד. רוזנפלד ציין את הנוכחות של הלשכה בתקשורת ואמר: "כל מה שאנחנו מבקשים לומר מושמע בתקשורת. סוכני הביטוח בחודשים האחרונים הם כבר לא שק חבטות. גם אם יש מקרים של 'סטלות' כאלה ואחרות, נדע להתמודד".

רוזנפלד סקר את פעילות הלשכה בתקופה זו לרבות ההמתנה לפסק הדין בבג"צ בנושא הסכם לרבים והדגיש כי הוא מאמין שהתוצאה תהיה טובה יותר ממה שציפתה הלשכה בהתחלה.
"בבריאות אנחנו עובדים מול משרד האוצר לשפר את הפוליסה האחידה. ועדת הבריאות הביאה לפיקוח הצעות לשיפור ואנחנו מקווים גם שם לקבל תוצאות חיוביות. לפני שבוע הגשנו הצעת חוק שיצרן לא יכול להפלות בעל רישיון לפי אף פרמטר, שמיועדת לסייע בעיקר לסוכני המגזר. זו הצעת חוק מהפכנית וכולנו מצפים גם פה להצלחה".
"הצעת חוק בתחום הביטוח הסיעודי לזיכוי ממס על רכישת פוליסות סיעוד תוגש בקרוב, וכן הצעת חוק לחיסכון לכל חייל החל בגיל 20. כך ניצור מודעות לצורך בקרנות פנסיה כבר בגיל צעיר ולא אחרי הטיול".
לשכה מובילה וחזקה
"כל העבודה הזו נעשית על ידי לשכה מובילה וחזקה ועדיין יש כאלה שמנסים לתקוע מקלות, לא להשלים עם המצב ולהפריע מבפנים. יש לנו מספיק אויבים ואתגרים מבחוץ. בואו נאחד כוחות למען פרנסת הסוכן ומעמדו, למען עצמאות הסוכן. בואו נשקיע את האנרגיה במקומות שיקדמו את הסוכן.
בואו תעזרו לנו", סיכם נשיא הלשכה את דבריו.
סו"ב איגור מורי, שעבורו מדובר בכנס הבריאות הארצי הראשון שלו כיו"ר ועדת הבריאות והסיעוד, אמר בפתח דבריו: "אחרי 15 שנה בענף הביטוח אני מסתכל על האולם הזה ומה שבולט בעיני הוא שהשורות מלאות באנשים נהדרים שעומדים לצד המבוטחים 24/7, וימשיכו במשימה שלהם גם בשנים הבאות. אומנם בעיתון מסוים היה כתוב שאנחנו 'מתים מהלכים' אבל מדובר הרי באותו עיתון שאתמול העלה על הנס התערבות 'כמעט קומוניסטית' בביטוחי הבריאות. אז צר לי לאכזב את כל חובבי הפייק ניוז – אנחנו כאן כדי להישאר".
גביית תשלום מהלקוח
בהתייחסו להתערבות הרגולטורית אמר מורי: "לשכת סוכני ביטוח מאמינה בזכותו הריבונית והבלעדית של הלקוח להחליט על גורלו ולבחור את המוצרים ואת הכיסויים המתאימים לו. אפשר לסייע לו, להגדיר תנאי מינימום נדרשים, לקבוע תנאי משחק הוגנים. ועם זאת, אי אפשר לקבל את הגישה הפטרנליסטית שטוענת כי הרגולטור יודע יותר טוב מהלקוח מה הוא צריך. כדי להטיב עם האזרח צריך לשפר את הרפואה הציבורית ואת מערכת הסיעוד הציבורית ולא לפגוע ברפואה הפרטית וענף הביטוח. חברות הביטוח וסוכני הביטוח המקצועיים הם אלה שפיתחו וקידמו את רווחת הלקוח דרך מוצרים שמשתפרים כתוצאה מהתחרות. ניסיון לעקר את החדשנות על ידי השטחה והאחדה פוגע באזרחים בלבד".
עוד התייחס יו"ר הוועדה לדרישה למקצוענות הסוכן, בעיקר בתחום הבריאות: "כל המלצה של סוכן הביטוח יכולה להציל חיים, והטעות שלו עלולה להיות מסוכנת כמו זו של רופא, ועלינו לזכור תמיד את האחריות הרובצת עלינו. על הידע ועל הניסיון הרב עלינו לגבות תשלום לארק מחברות הביטוח איתן אנו עובדים, אלא גם מהלקוחות. הידע והניסיון שלנו הם מוצרים לא פחות חשובים ומרכזיים מפוליסה כזו או אחרת שהלקוח רוכש. המקצועיות שלנו דורשת כמובן תחזוקה שוטפת מתמשכת. סוכן שיסתפק בידע הקיים ויפסיק להתעדכן בנעשה בענף ימצא את עצמו לא רלוונטי בשוק הדינמי של ביטוח הבריאות והסיעוד. על כן, ועדת הבריאות שמה לה למטרה ליזום הכשרות עומק אובייקטיביות ולהביא אותן הישר אל הסניפים".
מורי פנה לראשי אגפי הבריאות בחברות הביטוח שישבו באולם ואמר: "חברת ביטוח שלא נותנת שירות טוב, מוצר טוב או טיפול טוב בתביעות פוגעת לא רק בסוכן הביטוח, אלא בעיקר בלקוח. על חברות הביטוח וגם על הפיקוח לזכור כי סוכן הביטוח והלקוח – אחד הם. אנחנו צריכים לקבל שירות מצוין, אנחנו צריכים לקבל מוצרים מעולים וטיפול בתביעות שיוצא מגדר הרגיל".