"הסדנאות המעשיות שנקיים לראשונה במתכונת כזאת בכנס הפנסיוני באילת, הן סדנאות דחופות לסוכנים הפנסיוניים שייתנו להם כלים לעבודה ביומיום. בשנה הבאה, כשיתחילו הביקורות של הרשות במשרדי הסוכנים, עלולים סוכנים לאבד את רישיונם, כי לא עבדו בהתאם למסמכים הנדרשים על פי הרשות". כך טוען סו"ב דרור שפיר, חבר הוועדה הפנסיונית בלשכה, שקורא לסוכנים למהר ולהירשם לסדנאות שמספר המקומות בהן מוגבל.
מדובר בסדנאות מעשיות שיתקיימו במושבי אחר הצהריים בכנס הפנסיוני, אותן יעבירו חברי הוועדה הפנסיונית בלשכה בנושאים: סעיף 21 וגילוי נאות, חוזר השירות ואמנת שירות וחוזר הצירוף וניהול פגישה. שני מושבי הצהריים ייוחדו לסדנאות בנושאים אלו, וילוו אותן עורכי הדין ליאור קן דרור וניצן הראל, יועצים משפטיים למחוזות הצפון, השפלה והדרום בלשכה.

סוכן ייצא מהסדנה עם מסמך ספציפי למשרד שלו
שפיר מסביר כי "יש בעיה בתחום הפנסיוני. הרגולציה המטורפת של השנים האחרונות, שנכנסה לתוקף ב-2019, מחייבת את הסוכנים במפגשים עם לקוחות לשלוח להם גילוי נאות, שזה מסמך שהחוק דורש ומפרט מה אמור להיות בו. לאחר מכן לעבור על הסוכן לעבור בעל פה עם הלקוח, ולפני שמבצעים משהו יש למלא טופס שקרוי 'הכר את הלקוח'. הוא צריך גם לפרסם אמנת שירות. יש עולם שלם של מסמכים שמוכתבים לנו, ואם הסוכנים לא יבצעו אותם כנדרש, הם יעברו על החוק", מזהיר שפיר ומוסיף: "אלה כלים סופר חיוניים שישמשו את הסוכן בעבודתו. כל סוכן ייצא עם כלים שמתאימים למשרד שלו.
כל סוכן שישתתף בסדנה יקבל קובץ וורד שהוא יעשה בו את השינויים הנדרשים והתאמות למשרד שלו. אלו הכלים שישמשו אותו לשנים הבאות, אם הוא לא יגיע לסדנאות בכנס הזה, הוא לא יגיע לזה לעולם. אין מצב שהוא ימצא זמן ויכתוב בעצמו את המסמכים האלה בצורה שעומדת בכללי הרגולציה. לכן חשוב למהר ולהירשם לסדנאות, כי הרווח מהן הוא עצום – לא היו עד היום דברים כאלה," מדגיש שפיר.
כאמור, הסדנאות מלוות בייעוץ משפטי של משרד ליאור קן דרור, ש-3 עורכי דין ממשרדו יהיו נוכחים בסדנאות כדי לוודא שמה שנאמר ונכתב בהן נעשה בצורה הנכונה.