כ-50 סוכנות וסוכני ביטוח ממחוז ירושלים השתתפו ביום א' השבוע ביום עיון נוסף שארגנה הלשכה לצורך הכשרת סוכנים למכירה ושירות לאוכלוסיית אזרחים ותיקים – זאת בהתאם להוראת חוזר הצרוף שאמור להיכנס לתוקף ב 31.08.22.
את הכנס, שהתקיים בסינמה סיטי בירושלים, פתח סו"ב עופר חורש, יו"ר מחוז ירושלים. חורש יצא נגד החוזרים הפוגעים ומקשים על הסוכנים בעלי הרישיון. לדבריו, "כמו שלא כל בעיה רפואית מצריכה ניתוח ובמקרים רבים עדיף טיפול מונע – כך, היה על הפיקוח לטפל במקור הבעיה – המוקדנים הטלפוניים חסרי הידע והרחמים".

מי נחשב קשיש?
ההרצאה המרכזית הייתה של איריס קליימן העצני – פסיכולוגית קלינית, בנושא: "בגרות מאוחרת, התחלות קשות, התחלות חדשות". קליימן העצני דיברה על תגובות, הבנה ופעולות של קשישים, והדגישה שאדם בן 67 איננו קשיש כהגדרת הפיקוח, והתקנות היו צריכות לחול מול מבוגרים מעל גיל 80.
בהמשך הסביר עו"ד יניב מאיר, היועץ המקצועי של לשכת סוכני הביטוח, על ההיבטים המקצועיים והמשפטיים הקשורים בהוראת חוזר הצרוף לביטוח עם הדגשים לגבי המחויבות והפעולות של הסוכן מול אזרחים ותיקים.
בסיום, קיבלו המשתתפים תעודת השתתפות בהכשרה בהתאם לדרישת רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון.