מליאת הכנסת אישרה השבוע בקריאה שניה ושלישית את הצעת החוק שיזמו שר האוצר, משה כחלון וסגנו, יצחק כהן, להקמת רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון. "הרשות החדשה תהווה זרז להגברת התחרות בשוק", טען כחלון. "הרשות תגן על ציבור החוסכים בישראל ותקבע סדר עדיפויות שכולו ייקבע מתוך שיקולים מקצועיים בלבד וראיית טובת האזרח".
החוק החדש צפוי להיכנס לתוקף כבר בחודש ספטמבר 2016, אלא אם יחליט שר האוצר לדחות את מועד התחילה לשם היערכות להפעלת הוראות החוק. מי שתעמוד בראש הרשות החדשה בעת הקמתה היא מי שעומדת כיום בראש אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר, דורית סלינגר. הרשות לא תפקח על פעילות בתי ההשקעות ותאגידי אחזקה, בניגוד להצעה המקורית.

הרשות החדשה תפקח על כספי החוסכים המוערכים בכ־4.1 טריליון ש"ח, סכום שאף גדל בכ־100 מיליארד ש"ח נוספים בכל שנה. "הקמת הרשות היא מהלך היסטורי ובשורה גדולה לשוק", אמר סגן שר האוצר. "בכך מצטרפת מדינת ישראל למדינות המפותחות בעולם שבהן רשות פיננסית אשר מבטיחה הגנה מיטבית על כספי החוסכים והמבוטחים במקצועיות וללא השפעות פוליטיות".
על פי החוק שאושר ימנה שר האוצר את מנהל הרשות החדשה לתקופת כהונה של חמש שנים. הרשות תתוקצב בסעיף תקציבי נפרד בתקציב המדינה, כמשרד ממשלתי, כאשר הממונה יהיה האחראי על ניהול התקציב. יצירת סעיף תקציבי נפרד לפעילות הרשות יאפשר לה שיקול דעת מיטבי וחופש פעולה בקביעת סדר עדיפויותיה. בעבר נשמעו קולות רבים שחששו מהקמתה של רשות עצמאית, שלדעתם היתה כרוכה בסמכויות רבות מדי לממונה. אז התבטא ח“כ איציק שמולי (המחנה הציוני) כנגד הרשות ואמר: "עצמאות היא חשובה, אבל היא אינה הפקרות".