בהמשך לעדכון אשר נשלח למבוטחי קולקטיב ביטוח הסיעוד לחברי הלשכה באמצעות כלל חברה לביטוח, ובהמשך לפניות רבות של סוכנים אשתדל לחדד ולסייע בכתבה זאת את הדברים.
במהלך כמעט ארבע שנים אנו מתריעים על כך שביטוח זה מסתיים הן משום פקיעת תוקפו ב-31 במרץ, והן משום שלא ניתן לחדש ביטוחי סיעוד קולקטיבים לפרט עפ"י הוראת הממונה על שוק ההון.

כאשר נבנה הסכם הביטוח עם כלל דאגו נציגי הלשכה באותו מועד להוספת סעיף משמעותי ביותר והוא: "במקרה ביטול הפוליסה בין אם הגיעה לתום תוקף ובין אם הביטול יזום על ידי החברה עקב צורך להתאמת פרמיה שהלשכה לא תסכים לה ובין אם במועד חידושה מעת לעת והלשכה לא תסכים לחדשו שמורה זכות המבוטח להמיר את הפוליסה לביטוח פרט״.
ההמרה כמובן תהא בהתאם לתנאי פוליסות פרט שיהיו נהוגות בחברה באותו מועד וכן בהתאם לפרמיה הנהוגה בחברה, ללא צורך בהצהרת בריאות, אולם, תוספות בריאות ו/או החרגות בעת המעבר יושתו בהתאמה גם על פוליסת הפרט.
במהלך ארבע השנים פנינו מספר רב של פעמים לציבור המבוטחים וההיענות הייתה דלילה ביותר. מה שקרה לביטוח הסיעודי במהלך השנים האלה הוא שהפרמיה עלתה וכמובן שאין פיצוי לכל החיים, וכיום אין שיווק ומכירה של פוליסות סיעוד לפרט בחברות הביטוח.
הצלחנו לעשות שני דברים משמעותיים: האחד, לשמר את נושא ההנחות במעבר 40% הנחה למשך 3 שנים מיום ההמרה (1 באפריל 2020) ו-15% ליתרת תקופת הביטוח; השני, הפוליסה היא פוליסת פרט עם פיצוי לכל החיים, כלל מאפשרת 60 יום לביצוע ההמרה, עד ל 31/05/2020 המעבר מהקולקטיב לפוליסת הפרט.
על כן, אני בהחלט ממליץ להקדים ולבצע את המעבר על מנת להסדיר את ההמשכיות של כיסוי ביטוחי חשוב זה. אנו בליסוב דאגנו למוקד ייעודי עבורכם שמספרו: 03-7111143.
אסכם ואומר אנו עשינו כמיטב יכולתנו שהמעבר לביטוח פרט יהיה פשוט תוך כדי שימור היתרונות שהיו לנו בפוליסה הקולקטיבית, אולם עפ"י הגדרות פוליסת הפרט. כלל חברה לביטוח פעלה בשיתוף פעולה מלא עמנו ועל כך תודתנו.
מנהל העסקים בליסוב אריאל ארז, יסייע ככל יכולתו לסוכנים שיתקשו וניתן לפנות אליו גם בימים אלו במייל [email protected]
הכותב הוא יו"ר ליסוב סוכנות לביטוח 1993 בע"מ
תמונה ראשית: shutterstock