סלינגר: לא יינתן שיפוי ביטוחי למטרידים מינית, אלא אם ייצאו זכאים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

חברות ביטוח לא יכללו בכיסוי חבות בשל הטרדה מינית ולא יינתן שיפוי למבוטח עבור עלויות בשל הטרדה מינית, גם במקרים שבהם הגיע המבוטח להסדר פשרה עם המתלוננת, כך הבהירה השבוע המפקחת על הביטוח במשרד האוצר דורית סלינגר בדיון על ביטוח מנהלים למטרידים מינית שהתקיים בוועדה לקידום מעמד האשה ולשוויון מגדרי בכנסת.

"הסתיימה חגיגת כיסויי הביטוח למטרידים מינית", אמרה יו"ר הוועדה ח"כית עליזה לביא. "טוב פעלה המפקחת על הביטוח שהנחייתה החדשה מבהירה חד משמעית שכיסוי לא יחול על אדם שלגביו נטען שהטריד מינית, גם אם הגיע להסדר פשרה. ההנחיה משנה את המציאות, משום שברוב המקרים אין הרשעה או זיכוי, אלא פשרה".

סגנית נשיא לשכת סוכני הביטוח שוש כהן הבהירה במהלך הדיון כי "אנו הסוכנים חד משמעית נגד הפוליסה הלא מוסרית הזו". ביטוח מנהלים הכולל ביטוח מפני הוצאות בגין תלונה על הטרדה מינית נדון בוועדה כבר בקיץ 2013, ביוזמת ח"כית זהבה גלאון. אז אמר המפקח הקודם על הביטוח, פרופ' עודד שריג כי "הטרדות הן דבר מגונה ופסול ואין להן מקום בתוכנו. לא ראוי שיהיה ביטוח להטרדה. ההוראות חד משמעיות. אין ביטוח למטריד מינית. מה כן? רק הוצאות משפט במקרה שבית משפט פסק שהאדם לא הטריד. צריך להגן במקרים שהתלונה לא ראויה, על פי פסיקת בית משפט. כל עוד לא נפסק שאדם אשם, הוא זכאי, אם הוא אשם הוא חייב להחזיר".

אלא שעמדתו איפשרה למעשה המשך שיווק הפוליסות, שכן רוב מקרי התלונה על הטרדה מסתיימים בפשרה ולא בהרשעה. עם כניסתה של סלינגר לתפקיד, נפגשו עמה לביא וגלאון וביקשו לאסור על הביטוח. "כבר בפגישה הבנו שהתפרצנו לדלת פתוחה והמפקחת מתכוונת לשנות את המדיניות", אומרת לביא.

לדברי גלאון, "קשה להאמין, שבישראל 2014, אחרי שבג"צ אמר את דברו, חברות הביטוח מרשות לעצמן לעקר את החוק ולבטח מטרידים מינית. חובת המדינה, באמצעות הממונה על הביטוח, לאסור כיסוי המעודד ניצול לרעה של כוח ושררה בכלל, והטרדות מיניות בפרט. יש לקבע נורמה חברתית ברורה, לפיה המטרידים מינית צריכים לשלם את מלוא המחיר, האזרחי והפלילי, על מעשיהם הבלתי מוסריים והבלתי אנושיים".

סלינגר אמרה בדיון כי "אחד הדברים הראשונים שהגיעו לשולחני היה סוג זה הגנה שלא צריך להיות. אשמח אם יהיו לי עוד מטרות מסוג זה. סיימנו זה עתה ביקורת שלנו על חברות הביטוח, לוודא שמיישמים את ההנחיה החדשה. העניין הוטמע שוש כהן. דורית סלינגר. בפוליסות".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email