לתכנית התחבורה השיתופית של חברת ווייז (WAZE), שהחלה לפעול בישראל בשנת 2016 תחת השם RideWitH והפכה בהמשך ל-CarPool, יש גם היבטים ביטוחיים, שחלקם טרם נפתרו. הבעיה נובעת מכך שההסעה במסגרת השירות מתבצעת באמצעות תשלום לנהג המסיע, שביטוח רכב רגיל אינו מכסה.
בראיון למגזין "ביטוח ופיננסים" שיפורסם לקראת כנס אלמנטר באילת המתקיים ב-23-26 באוקטובר, טוען פג' (יובל) שמואלביץ, סמנכ"ל התפעול של Waze: "השירות פעל תמיד בהתאם למסגרת הקיימת ולכללים הקיימים; מאחר שלא קיים אלמנט של רווח עבור הנהג, הבעייתיות קטנה יותר. לאחרונה אנו רואים כי הממשלה פועלת לפתור אי בהירויות שייתכן ויוכלו להסדיר את הנושא בצורה ברורה ואנו מברכים על כך. (הכוונה להצעת החוק של ח"כ מרב מיכאלי (המחנה הציוני) וח"כ מירב בן ארי (כולנו), לעידוד נסיעה שיתופית, שהיא תיקון לפקודת התעבורה, שאושרה ביולי האחרון בוועדת השרים לענייני חקיקה ועברה לאישור הכנסת. על פי הצעת החוק, נסיעה שיתופית תוגדר כשימוש ברכב פרטי שלא למטרת רווח, כשהנהג והנוסעים משתתפים בעלות הנסיעה, ובלבד שמתקיימים מספר תנאים: השתתפות הנוסעים בהוצאות הנסיעה לא תעלה על עלות הנסיעה הכוללת, הנסיעה מבוצעת במטרה לעבור מדרך עירונית אחת לדרך עירונית אחרת, הנסיעה אינה יכולה לצאת מנתב"ג. ר.מ.)".
שמואלביץ
לדברי שמואלביץ: "להבנתי, אישור הצעת החוק אמורה בהכרח לכסות גם את ההיבטים הביטוחיים. נסיעה שיתופית היא כמו נסיעה שבה מישהו יורד לאילת ולוקח אתו שניים-שלושה חברים. הם לא מכוסים בביטוח של הרכב?
בנוסף, שתי חברות ביטוח – ביטוח ישיר ושומרה, כבר הודיעו באופן רשמי כי נהגים אשר משתתפים ב-Waze Carpool מכוסים תחת ביטוח החובה של החברה. עם זאת, אנחנו ממליצים לכל נהג לוודא עם חברת הביטוח שלו שפוליסת הביטוח שלו מכסה מקרים ביטוחיים בעת הסעת שותפים לנסיעה".
הריאיון המלא יפורסם במגזין "ביטוח ופיננסים" של כנס אלמנטר 2017.