בדיון דחוף שהתקיים ביום שלישי האחרון, הביעו חברי ועדת הכספים חשש ממכירת הפניקס לחברת ההחזקות הסינית.Fujian Yango Group חברי הועדה הכספים דרשו מהממונה על השוק ההון והביטוח באוצר, דורית סלינגר, לבחון את נושא המכירה מחדש ואף לשקול למנוע אותה. עוד הודיעו כי המכירה ללא תתקיים ללא הסכמת ועדת הכספים. הדיון התקיים ביוזמת חברי הכנסת זהבה גלאון (מר"צ), מיקי לוי (יש עתיד) ומיקי רוזנטל (המחנה הציוני) בעקבות הפרסומים שקבוצת דלק חתמה על מזכר הבנות עם הקבוצה הסינית למכירת אחזקות השליטה שלה (52%) בהפניקס תמורת כ-1.8 מיליארד שקל.

חברי הוועדה התריעו שהמכירה תביא להוצאת השליטה והבקרה בפועל על 160 מיליארד שקלים כספי פנסיה של ציבור חוסכים ישראליים מהמדינה; הם התריעו גם נגד ההשלכות האפשריות על המשק הישראלי נוכח הדירוג הנמוך של סין במדדים הכלכליים הבינלאומיים, לטענתם. "יש להפעיל את כל אמצעי האזעקה והדלקת האורות האדומים כדי לעורר את הציבור, בראשם מקבלי ההחלטות, למניעת הסכנה הזאת", אמר ח"כ מיקי לוי. "ההיקף הכספי המעורב בעסקה עם הסינים מהווה כמחצית מתקציב המדינה". ח"כ לוי הביע תרעומת על היעדרותה של סלינגר מהדיון "בעתידם של 160 מיליארד שקלים חסכונות של הציבור הישראלי".
סגן בכיר של המפקחת על הביטוח, פיני שחר, הסביר שהפיקוח בודק שני קריטריונים לפני מתן היתר שליטה. ראשית, מהימנות הרוכש, האם הורשע בעבר והיסטוריה פיננסית ועסקית שלו. לדבריו, הבדיקות נעשות בשיתוף רשויות פיקוח מהעולם. שנית, נערכת בדיקת ההון העצמי של המבקש לרכוש. "אנחנו דורשים פי שניים וחצי הון עצמי מאשר מרוכשים ישראליים, נקי מחובות ונקי משעבודים", הסביר. "הכל כדי לוודא שלא מדובר בגוף שמנסה לעשות קופה על גבי העסקה. גם לאחר מתן היתר השליטה חייב לשמור על המהימנות ולא יכול למכור את היתר השליטה לכל מי שהוא רוצה. יש לנו קריטריונים מאוד קשיחים, ואם יבוא גוף לא מהימן לא נאפשר לו את הרכישה".