"כולנו רואים את שטף הכתבות ושומעים את השיחות במסדרונות החברה, נראה שמכירת פסגות היא כמעט עובדה מוגמרת. על פי הפרסומים וההדלפות הכיוון הוא ברור – מיזוג פסגות ופגיעה חמורה בנו העובדים.
"בשבוע האחרון פעלנו במגוון מישורים, וגם הבוקר נשלח מסר מאוד ברור לראש רשות התחרות ולממונה על שוק ההון: אין לאשר את מיזוג פסגות לכל חברה אחרת. זו פגיעה אנושה בעובדים ובתחרות בענף. זכרו שמקום העבודה של כולנו בסכנה. אנחנו חייבים אתכם איתנו כי הפעם נלחמים על הבית", כתב שלמה לוגסי, יו"ר ועד עובדי פסגות בפנייה לעובדים אתמול.

בעקבות האיומים הנהלת פסגות תיפגש ביום שלישי הקרוב, 26 בינואר, עם ועד העובדים. כפי שפרסמנו בשבוע שעבר, אלטשולר שחם גמל ופנסיה מנהלת משא ומתן לרכישת פסגות. שווי העסקה מוערך ב-1-1.5 מיליארד שקל.
עורכי הדין כפיר זאב, וליהי בכר מכפיר זאב, משרד עורכי דין, שהם באי כוחם של ועד העובדים, הודיעו להנהלת פסגות: "עד שלא ימוצה המשא ומתן ולא יוסדרו בהסכמה ובהסכם קיבוצי חתום כלל ההיבטים הנוגעים לרכישה אפשרית של בית ההשקעות או מיזוגו, לרבות שמירה על הביטחון התעסוקתי של העובדים ותשלום מענק מכירה, על פסגות להימנע מחתימה על כל הסכם מול אלטשולר שחם.
"אם למרות האמור ייחתם הסכם כזה (מול אלטשולר שחם או מול כל צד שלישי אחר), תפעל נציגות העובדים מכוח סכסוך העבודה שהוכרז בחברה בחודש מרץ 2020", הם מזהירים.
שמרו על זכויות העובדים
ועד העובדים פנה במקביל גם להנהלת אלטשולר שחם והבהיר: "בכל עסקה שתהיה, אם תהיה, עליכם, כרוכשים, לוודא כי יינתן מענה לכל ההשלכות הצפויות מהעסקה על עובדי פסגות, לרבות ובעיקר שמירה על ביטחונם התעסוקתי והמשך העסקתם של כל העובדים הקיימים בפסגות כיום, ייחתם הסכם קיבוצי שיסדיר את כל היבטי עסקת הרכישה שאלטשולר שחם תהא צד לו; עובדי החברה, או האגפים שפעילותם תימכר, לא יפוטרו; יישמרו הוותק וכל הזכויות של העובדים שיעברו לאלטשולר שחם; תינתן תקופת הסתגלות לעובדים אשר יעברו לעבוד באלטשולר שחם, במהלכה לא ניתן יהיה לפטרם; במקרה הצורך תיבנה תכנית פרישה הכוללת תנאים מיטביים לעובדים שיוסכם כי העסקתם תסתיים; וכן סעיפים נוספים".
"פגיעה קשה בתחרות"
ועד עובדי פסגות פנה גם לממונה על שוק ההון, ד"ר משה ברקת, וביקש ממנו שלא לאפשר את המיזוג, ובכל מקרה מבקש הוועד להופיע בפני הממונה בטרם יקבל החלטה: "מיזוג עלול לייצר גוף בעל כוח לא פרופורציונלי בשוק ההון – בתחום הגמל במיוחד, באופן שעלול לפגוע במשקיעים ובחוסכים", נכתב בפניה לברקת.
בפניה אל ראש רשות התחרות, עו"ד מיכל הלפרין, נכתב כי צפויה פגיעה קשה בתחרות: "בשל העלמת מתחרה ונוכח היקף הנכסים שינוהלו על ידי אלטשולר שחם. עובדות ועובדי בית ההשקעות פסגות הם היחידים שיכולים להעיד ממקור ראשון על החשיבות שבשמירה על פסגות כבית השקעות עצמאי ועל היתרונות של התחרות בין בתי ההשקעות השונים הפועלים בישראל כיום".