חברות הביטוח מבינות שקל יותר למכור ביטוח בהתבסס על מאגר לקוחות קיים ו"חם" שיכולים להמציא להם סוכני הביטוח, מאשר בשיווק ישיר אקראי – ושיתוף הפעולה בין חברות הביטוח לסוכני הביטוח מתרחב. בעקבות הראל, שהחלה בשיתוף הפעולה הזה, הפניקס שהצטרפה בהמשך וכלל שעוסקת בכך חלקית – הצטרפה לאחרונה לשיטת שיווק זו באופן נרחב גם חברת מגדל.
מדובר בשיתוף פעולה בו נהנית חברת הביטוח מנתוני לקוחות קיימים של סוכני ביטוח, וסוכן הביטוח נהנה מאמצעי השיווק והמכירה כמו מוקדי המכירות מרובי המוקדנים של החברות, שסוכן הביטוח הממוצע אינו יכול להרשות לעצמו. במסגרת שיטת שיווק זו נהנה הסוכן מעמלה מופחתת מזו שהיה מקבל אם הוא היה מוכר את הביטוח ללקוח. יש להדגיש כי בכל שיחת מכירה כזאת ללקוח של סוכן, מוקדן חברת הביטוח חייב לומר למבוטח כי הוא מתקשר בשמו של סוכן הביטוח, ואף להעלותו על הקו אם המבוטח מבקש זאת.

אורי צפריר, מ"מ נשיא לשכת סוכני ביטוח, אומר כי "מאחר שמדובר בשיקול עסקי של סוכן הביטוח שהוא עסק עצמאי, הלשכה אינה יכולה להתערב. בעיקרון איננו מתנגדים לשיתוף הפעולה, אם הוא מסייע לסוכנים למכור יותר פוליסות ולחסוך הוצאות כבדות בשיווק.
"עם זאת, החלטנו בלשכה להנחות את הסוכנים שמשתפים פעולה עם החברות בשיווק ללקוחותיהם לוודא בהסכמים שלהם מול החברות שיהיה ברור מיהו בעל תיק הביטוח, וכי שיתוף הפעולה נועד רק לסייע בפיתוח התיק, ללא שימוש בנתונים למטרות אחרות אלא באישור הסוכן; שההתנהלות היחידה של המבוטח תהיה מול הסוכן; ושהשיווק באמצעות מוקד החברה ללקוח יהיה רק לגבי שדרוג של מוצרים קיימים ומוצרים חדשים. כל זאת כדי שבעתיד לא ניתן יהיה לעקוף את הסוכן בקשר עם הלקוח".