עלייה דרמטית בתלונות נגד הסחבת של חברות הליסינג בתביעות נגדן

חברות הליסינג משתמשות בכוחן כדי למנוע מאזרחים את זכויותיהם. לציבור נמאס –והגיע הזמן שהמצב ישתנה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

השנה חלה עליה דרמטית בתלונות שהתקבלו בלשכת סוכני הביטוח כנגד התנהלות לא הוגנת של חברות הליסינג לציבור המבוטחים. הסחבת הבלתי נגמרת מול חברות הליסינג מוכרת לכל סוכן העוזר למבוטח לתבוע את החברות. כל סוכן מכיר גם את התופעה שכאשר מתקשר מבוטח ומספר שנפגע על ידי צד ג', השאלה הראשונה, לאחר ששאלנו לשלומו, היא ״איפה הפוגע מבוטח?״. אם התשובה היא כי מדובר באחת מחברות הביטוח, אנחנו נושמים לרווחה, הרי חברות הביטוח כפופות לחוזר יישוב התביעות שהוציא משרד האוצר, וחברות הביטוח, מאז פורסם החוזר, מקפידות לנהל את התביעה בצורה מסודרת תוך הקפדה על עמידה בזמנים – הן בדיווח על התקדמות התביעה והן בזמנים לסילוק הוגן של התביעה.

נכון, ההתנהלות מולן עדיין לא מושלמת, אבל ניתן להבחין בשנים האחרונות בשיפור הולך ומתמיד, שיפור שלדעתנו יישמר בעיקר בזכות מדד השירות שהכניס האוצר, שמודד ומפרסם את נתונים על ניהול התביעות של החברות.

הבעיה עם הליסינג

חברות הליסינג הן חברות פרטיות, שמפוקחות על ידי משרד התחבורה ולא על ידי האוצר – אחת הסיבות שאפשרו להן להתנהג כמבטח, ולבטח בעצמן את צי הרכבים. כחברה מנהלת התאפשר לה לבצע את ניהול הסיכונים באופן עצמאי. באחת מהתקנות חויבו חברות הליסינג הרוצות לנהל את הסיכון בעצמן, לקחת עליהן את חובות חברות הביטוח ולהתנהג כמבטח בכל הקשור לסילוק תביעות צד ג'. הבעיה שלנו, ובעיקר של המבוטחים, היא שתקנה זו אינה נאכפת. משרד התחבורה אינו אוכף תקנות שהוא עצמו קבע, ומשאיר את המבוטחים והסוכנים מול מערכות כלכליות שפועלות מבחינתן לפי החוק – חוק הנזיקין, שלא מגביל אותן להתנהלות כזו או אחרת.

חלק מחברות הליסינג מעדיפות לצערי לראות רק את הצד הצר של העניין – מבחינתן יש תביעות שהן צריכות לשלם לנפגעים, אך יש כספים שחברות הביטוח אמורות לשלם להן (על ידי מבוטחים שפגעו בכלי הרכב של הליסינג); מבחינתן, אם חברות הביטוח מסרבלות או מקשות עליהן את התשלומים, זו הכנסה שנמנעת מהן – וכך גם גב' כהן מחדרה לא מקבלת את כספה כאשר הן נדרשות לשלם לה. מעין מאזן כוחות לא הגיוני.

לציבור נמאס

חברות הליסינג חייבות להבין כי לציבור נמאס, ויש ביכולתן לשנות, ליצור מנגנון נכון יותר מול המבוטחים ומנגנון לעזור לסוכן לקדם באופן הגון את התביעה – תוך שיתוף פעולה עם סוכנים להכנסת התיקון של הנפגע להסדר צד ג׳, בהגינות, שקיפות ובעיקר יעילות. גם על הכנסת להתעורר. החוק שמוסמס בקדנציה שעברה, חוק רישיון חברות הליסינג וההשכרה, עדיין תקוע. החוק חייב להתקדם ולהגיע למצב שחברות הליסינג לא משתמשות בכוחן מול האזרח שנפגע מרכב בבעלותן. כ־%10 מכלי הרכב בארץ כיום הם רכבי חברות ליסינג. עם העלייה ברמת החיים והשינוי בהרגלי הצריכה נתון זה רק צפוי להמשיך ולעלות – ואיתו גם הצרות של האזרח הפשוט מול החברה הגדולה.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email