פסיקת בית המשפט העליון בבריטניה חייבה את המבטחים לפצות בעלי עסקים ומסעדות על נזקי מגפת הקורונה בסך של כ-1.3 מיליארד ליש"ט. התביעות של רשתות המזון נגד המבטחים עדיין מתבררות בשל העובדה כי חלק מהמבטחים מסרבים לכבד את הפסיקה של העליון מה-6 בינואר 2021.
בדיקה של הרגולטור הבריטי FCA מצביעה על כך שמרבית חברות הביטוח בבריטניה נענו לתביעות. לאחר משא ומתן הגיעו המבטחים להסכמים עם בעלי עסקים ומסעדות ביחס ל-29 אלף תביעות מבוטחים בסכום של 967,987 ליש"ט. ביחס ל-3,358 תביעות עדיין המשא ומתן נמשך, אך התובעים קיבלו פיצויי ביניים בסכום של 329,415 ליש"ט. לפי סיכומי FCA ביחס למידת ההיענות של המבטחים, 2,385 תביעות נענו בצורה מלאה או חלקית על ידי חברות הביטוח.

המשמעות ש-75% מהתביעות, כ-42,842, הסתיימו בצורה מלאה או חלקית. גם הפרסום של הרגולטור נעשה על מנת ללחוץ על המבטחים לסגור את התביעות הנמצאות במשא ומתן עם בעלי העסקים ורשתות ההסעדה.
לא כל המבטחים מצליחים להגיע להסדר עם המבוטחים. שתי רשתות מסעדות בלונדון תבעו את חברת הביטוח AXA בסכום של 4 מיליון ליש"ט על כך שסירבה לפצות על תביעות הקשורות בסגירת המסעדות בשל מגפת הקורונה. הטיעון של AXA היה שהסעיף בפוליסה המתייחס לנזקי סגירה אינו מתייחס להגבלות שהוטלו במדינה על ידי הממשלה, אלא רק לאירועים מקומיים. בית המשפט בלונדון יצטרך לפסוק בעניין.
הרגולטור הקוריאני הטיל עונשים כבדים על סמסונג לייף
הרגולטור הקוריאני הטיל עונשים כבדים על חברת הביטוח SAMSUNG LIFE בשל דחיית תביעות מבוטחים לפצותם על טיפול רפואי במחלת הסרטן. קנס בגובה של 150 אלף דולר הוטל על החברה ונאסר עליה לקבל עסקאות ביטוח חדשות במשך שנה, אלא באישור הרגולטור.
מתברר שסמסונג לייף דחתה תביעות של מבוטחים לפיצוי בעת הטיפול הרפואי במחלה, המבוטחים טענו שהפיצוי מגיע לפי הכיסוי של ביטוח החלמה לאחר הטיפול בסרטן. המבטחת טענה שפיצוי זה אינו מכוסה בסעיף "טיפול ישיר בסרטן" אשר חל על עשרות תביעות של מבוטחים.
הרגולטור פסק שסמסונג לייף הפרה את פקודת הביטוח, זאת במיוחד לאחר שהתברר שהמבטחת לא מילאה אחר המלצת הרגולטור לכבד כמחצית מתביעות הפיצוי.
העיצומים שהרגולטור הטיל חלים גם על חברות בנות של סמסונג לייף. מתברר שהעונשים יפגעו בהליכי דיגיטציה למכירת פוליסות ביטוח חיים אונליין.