מרכז ההכשרה למקצועות הביטוח אירח אתמול (ד') את יו"ר הוועדה הפיננסית בלשכה, סו"ב אודי אביטל, ואת סו"ב אייל רחוביצקי, חבר הוועדה, להשתלמות בנושא כלים לחיסכון לטווח ארוך. מטרת ההשתלמות היתה להטמיע את חשיבות החיסכון מגיל צעיר. הלשכה והוועדה הפיננסית מובילים את הנושא של ניהול הלקוח וטיפול בתיק הפיננסי שלו, כאשר חובה על סוכן הביטוח לעטוף את המשפחה ולשמור עליה מא' ועד ת'.
פתח את שעת ה"זום" עו"ד עדי בן אברהם, יועמ"ש הלשכה, שהעלה את המשימות המוטלות עלינו בחידושי מרץ 2021 לפי "חוזר הצירוף". עו"ד בן אברהם סקר את מספר החברות בכל ענף ואת אופי פעילותן מול הסוכן ולקוחותיו.

בין היתר התייחס היועמ"ש לנושא שכר הטרחה שאין להתנות אותו במשך הזמן שהביטוח יישאר בתוקף; הוא הדגיש את חשיבות ההסבר ללקוח מדוע הוא מציע לרכוש הביטוח בחברה מסוימת ועוד.
סו"ב רחוביצקי ציין כי תכנון הפרישה מתחיל למעשה שנים רבות לפני הפרישה. "בתכנון הפנסיוני עלינו לתת למבוטח מענה על מכלול הפוליסות, ההשקעות וההכנסות של המבוטח; עלינו לחשוב איך נשפר את רמת ההכנסה שלו. ככל שניתן למבוטח שלנו שרות מקיף ועמוק ונכון יותר, נהיה מתוגמלים יותר; אם נייצר למבוטח ערך רב, הוא ימליץ עלינו למשפחתו לחבריו וכך נוכל להרחיב את מעגל הלקוחות שלנו וכולנו נצא נשכרים מזה", אמר.
לדעת סו"ב רחוביצקי, תכנון הפרישה חייב להתחיל בגיל צעיר ככל שניתן. הוא ממליץ לחסוך 10% מההכנסה לצורך חיסכון ארוך טווח.
לא למשוך פיצויים
"הצעירים היום מחליפים מקומות עבודה בתדירות גבוהה ומושכים את כספי הפיצויים בכל צומת של החלפת עבודה, מה שמרוקן את קרנות הפנסיה שלהם", אמר סו"ב רחוביצקי והוסיף: "חייבים להמליץ לצעירים שלא למשוך את כספי הפיצויים בעת מעבר בין מקומות עבודה בתקופת חל"ת כפי שנכפתה על עובדים רבים – יש לשמור על רצף זכויות באמצעות ריסק זמני".
לדבריו, "הציבור הישראלי רגיל לבזבז את כספו ועלינו מוטלת האחריות להציע למבוטחים לפתוח 'חסכון קטן', לשמר את הפנסיה, לשמר את קרן ההשתלמות. כל שנה כזו תגדיל את הפנסיה ב-5%-7% מהפרישה", אמר. "קרן השתלמות שלא תיפדה במהלך שנות העבודה תביא אותנו בגיל פרישה לחיסכון של כ-800 אלף שקל עד מיליון שקל".
פתרונות אלטרנטיביים
סו"ב אביטל המליץ לייצר למבוטח גם פתרונות אלטרנטיביים, קרנות השקעה מגוונות שיניבו הכנסה נוספת – חברות המתמחות בהשקעות נדל"ן, אשראי, ניירות ערך ועוד. "אנחנו חייבים לחשוב כיצד נביא את המבוטח לרמת רווחים בחסכונותיו של מעל 4%; לייצר לו עוד חצי מיליון עד מיליון שקל לעת זיקנה".
לדעת סו"ב רחוביצקי חשוב להתייעץ במומחה לכל נושא – לנושא משכנתה למצוא שילוב וריבית נכונים; למודל הפרישה – רו"ח שינהל התיק מול פקיד השומה, יועצי מס. "זה ערך המוסף שלנו – לתת את השילובים הנכונים של האנשים הנכונים בכל מקצוע", אמר.
הכותבת היא יו"ר מרכז ההכשרה למקצועות הביטוח של הלשכה