קונים יותר כלי רכב – אך מבטחים פחות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

הישראלים קונים יותר כלי רכב, אך פחות מבטחים אותם, כך עולה מדו“ח הממונה על הביטוח במשרד האוצר. על פי הדו“ח, ב-2008-2014 גדל מספר כלי הרכב בישראל ב-24%. עם זאת, מספר כלי הרכב המבוטחים בביטוח רכוש (מקיף וצד ג‘) עלה בתקופה זו ב-12% בלבד, כך שמדובר בירידה של 8% (מ-92% ל-84%) בשיעור הביטוחים המקיפים יותר בין 2008 ל-2014.

מהשוואת מספר כלי הרכב ב-2014 לזה שהיה ב-2013 עולה כי היה גידול של 4%, ואילו בשיעור כלי הרכב המבוטחים בביטוחי רכב-רכוש נרשמה עלייה של כ-1.6% בלבד. במקביל, נרשמה ירידה של 7% גם במספר התביעות בענף רכב-רכוש, למרות עלייה קלה בסך כל התביעות בין 2014 ל-2013.

עוד עולה מהדו“ח כי ב-2014 נמשכה מגמת הירידה הרב-שנתית בעלות הנזקים עקב תאונות דרכים, ביחס לכמות כלי הרכב הנוסעים על כבישי ישראל. ב-2014 עמדה עלות הנזקים הממוצעת על כ-45% מזו שב-2004.

הגורמים העיקריים שהביאו להפחתה הרב-שנתית הם ירידה בהסתברות לתאונת דרכים ושיפור רמת הבטיחות של כלי הרכב בעולם. הדו“ח מתייחס גם לירידה בדמי ביטוח החובה. ב-2014 המשיכה מגמת הירידה מהשנים האחרונות, אך בשלוש השנים האחרונות שיעור הירידה התמתן. בחודש שעבר הודיע שר האוצר משה כחלון על הוזלה בתעריפי ביטוח החובה, תוך שבשנה הקרובה יוזל הביטוח בכ-17% (כ-250 שקל), בשנה שלאחריה יוזלו כ-13% נוספים (כ-200 שקל) ובשנה השלישית תחול הוזלה נוספת של כ-5% (כ-50 שקל).

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email