עם סיום עונת הדוחות בשוק ההון הישראלי, חשפו דוחותיהן הכספיים של חמש חברות הביטוח הגדולות רווחים מצרפיים של 915 מיליון שקל ברבעון השלישי לשנה. לאחר שאת החציון הראשון חתם הענף בהפסדים גדולים, הרבעון השלישי העביר אותו אל תחום הרווח, שעומד כעת על 75 מיליון שקל מאז תחילת השנה. על אף חוסר היציבות, מאז תחילת השנה הגדילו כל החברות את היקף הנכסים המנוהלים שלהן בכמעט 30 מיליארד שקל.
הפניקס והראל בולטות ברווחיהן הגבוהים – 366 מיליון שקלים ו־205 מיליון שקלים בהתאמה. הרבעון השלישי עשה חסד עם כל החברות הגדולות בענף, שהגדילו כולן את רווחיהן בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. זינוק גדול במיוחד רשמה מגדל, שהרווח הכולל שלה ברבעון הוא גם הגבוה ביותר – 274 מיליון שקל, לעומת הפסד כולל של 334 מיליון שקל אשתקד. יחד עם זאת, מאז תחילת השנה מגדל עדיין רושמת הפסד, של 201 מיליון שקלים. מצבה של כלל דומה, יותר מ־353 מיליון שקלים הפסד מאז תחילת השנה, ורווח של 187 מיליון שקלים ברבעון השלישי. כמו בחודשים קודמים, גם בדוחות אלו בלטה השפעתה של סביבת הריבית הנמוכה על הגדלת ההתחייבויות הביטוחיות, ועבור חלק מהחברות, כמו כלל ומגדל, היא הובילה להפסד כולל ב־9 החודשים הראשונים של השנה. אך מאז שהסתיימה המחצית הראשונה של השנה, עלה קלות עקום הריבית חסרת הסיכון, מה שהוביל את החברות לרווחיות.
עוד הושפעו התוצאות התקופתיות מהגדלת ההתחייבויות הביטוחיות שנגזרות מהמלצות ועדת וינוגרד, בעיקר בביטוח כללי ברכב חובה, בענפי חבויות ואחרים. גם לתשואות נאות בשוק ההון שנרשמו ברבעון השלישי (ושהיו גבוהות בהשוואה לרבעון המקביל ב־2015) הייתה השפעה על המעבר לרווח של חלק מהחברות, בעיקר בהפניקס ובהראל. בנוסף, העלייה בהכנסות מדמי הניהול המשתנים שיחקה תפקיד והשפיעה על תוצאות החברות. במנורה, למשל, דיווחו על עלייה של כ־20 מיליון שקל בהכנסות מגביית דמי ניהול בתקופת הדוח, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.