רוזנפלד: "הימים האלה מחזקים את הדעה שאי אפשר בלעדינו"

נשיא הלשכה התייחס בוועידת הסוכנים והיועצים של עדיף לכניסת חברות האשראי לענף הביטוח ולקשיים שחווים הסוכנים בתקופת הקורונה; הממונה על רשות שוק ההון הודיע בוועידה על שתי רפורמות חדשות
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

"נעבה את התביעה מול רשות שוק ההון ומקס ונכלול בה גם את ישראכרט. שוב רשות שוק ההון דואגת רק לבעלי ההון ואת החשבון ישלמו אזרחי ישראל. הטענה המגוחכת של הרשות שהיא פועלת למען התחרות מופרכת לחלוטין ואין בה כל בשורה לציבור… אנשים שלא פגשו מעולם מבוטח מבקשים לקבוע מה טוב לו. מנוי וגמור עם ההנהגה שלצדי ואתי למצות כל הליך אפשרי לתקן את העוול הזה".

כך אמר נשיא הלשכה, סו"ב ליאור רוזנפלד, בראיון אחד על אחד שהתקיים בוועידת הסוכנים והיועצים ה-12 של עדיף שהתקיימה השבוע. סו"ב רוזנפלד הדגיש: "נוכחנו לדעת בימים האחרונים שכל מה שאמרנו מתבצע; מקס בניגוד לתנאי הרישיון, פונה ללקוחותיה שנתנו לה את פרטי ההתקשרות שלא לצורכי ביטוח, כדי למכור להם ביטוח. הציבור לא יכול להיות שבוי בידיהן של חברות האשראי ואזוק על ידן במתן הלוואה למול ביטוח, במתן הגדלת האשראי מול ביטוח. ביהמ"ש צריך לומר את דברו בצורה ברורה, שאינה משתמעת לשני פנים: מדובר כאן בריכוזיות, בתחרות לא הוגנת, בשימוש במידעים שהולכים לפגוע בציבור".

סו"ב ליאור רוזנפלד | צילום: באדיבות הלשכה

לשאלת המראיין רועי ויינברג, לגבי פעולות הלשכה לטובת סוכני ביטוח שחווים קושי כלכלי בתקופה זו, אמר רוזנפלד: "סוכני הביטוח כמו ציבור העצמאים נפגעו כתוצאה ממשבר הקורונה. אנו לא רק מגיבים אלא יוזמים; כבר בהתחלה פעלנו למול כל מנכ"לי חברות הביטוח וביקשנו מהם לעמוד לצד הסוכנים במתן הלוואות, מקדמות, חיתום וקבלת עסקים. החברות נענו לפניות; רק לפני מספר ימים דיווחנו על חברה גדולה שהקדימה את העמלות באופן קבוע. אין סוכן ביטוח בישראל שנשמע ממנו שמרגיש שנשאר לבד. אבל לא עצרנו כאן. זיהינו גם את הסכנות לציבור – אנחנו אלה שמנענו את הפידיונות מקרנות ההשתלמות, מקופות הגמל, מביטוחי המנהלים, בהכוונה נכונה לציבור".

בהתייחסו להגבלת גיל המבוטחים ל-60 בפוליסות ביטוחי הנסיעות לחו"ל החדשות, סיפר נשיא הלשכה כי בעקבות פניית הלשכה לחברות, הודיעו שלוש מהן שמגבלת הגיל לא קיימת אצלן. "אני מצפה גם מראש רשות שוק ההון לומר דברו ושיוכיח שהוא תומך בציבור המבוטחים", הוסיף רוזנפלד.

בסיום דבריו התייחס נשיא הלשכה לתכניות לשנה האחרונה בכהונתו ואמר: "סוכני הביטוח ימשיכו להיתפס בידי הציבור כאוטוריטה, כבעלי המקצוע וזה בהרבה מאוד עבודה קשה של לשכת סוכני הביטוח שבהחלט יש לי הכבוד והגאווה לעמוד בראשה כלשכה מובילה שהיא מודל לחיקוי גם ללשכות אחרות מקבילות לנו. בסיוע הלשכה סוכני הביטוח ימשיכו להוביל את הציבור למקומות טובים ויעשו את זה בצורה הגונה, ישרה ומקצועית כפי שעשו עד היום. אנו מוכיחים יומיום שעושים את זה והימים האלה מחזקים את הדעה שאי אפשר בלעדינו".

מערכת פנסיונית חדשה

הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון, ד"ר משה ברקת, הודיע בוועידה על הקמת "מערכת מרכזית תפעולית שתאפשר לכל השחקנים בענף הפנסיוני הוזלה של עלויות התפעול". לדבריו, ברשות מתכוונים לקדם את הקמת המערכת יחד עם המכרז העתידי של המסלקה.

"הרפורמה הזו הולכת לשנות את מפת התחרות בפנסיה, כך שכל מי שיש לו יכולת ו-Track record בניהול נכסים, בניהול השקעות, יוכל להיכנס ללא חסמים תפעוליים. המערכת תאפשר חדשנות טכנולוגית, תאפשר סליקת הכספים יחד עם המידע והתאמה של המידע, ולכן גם טיוב נתונים בתוך התהליך. היא תאפשר הנגשה קלה יותר לאזרחים לתוך המערכת, כך שיהיה להם ברור יותר מה הם חוסכים, מה הזכויות שלהם, מה הולך לביטוח ומה לחיסכון ואנחנו נבטיח שהמערכת הזו תפעל כפי שפועלים החסכונות בבנקים", אמר הממונה בנאום הפתיחה של הוועידה.

משה ברקת | צילום: אוראל כהן

לדבריו, הוא מאמין שהחיסכון ארוך הטווח צריך לעבוד באופן דומה לזה בו עובד חיסכון בנקאי. "נכון, הוא מורכב וקשה יותר, אבל בסופו של דבר זה עניין של מידע, איך מחברים מידע לסליקת כספים ואיך דואגים שהמידע הזה יעבור תהליכים של טיוב ובקרה באופן כזה שאנחנו ניתן לאזרחים את המידע בצורה מדויקת ובצורה עתית, וכך המערכת הזו תשרת את האזרח לקבלת החלטות מושכלות לגבי החיסכון שלו".

הרפורמה השנייה עליה הודיע ברקת היא רפורמת הסוכן האובייקטיבי, אותה הוא מקדם. במסגרת רפורמה זו התייחס למתן רישיונות סוכנות ביטוח לחברות כרטיסי האשראי מקס וישראכרט "שתהיה מהיום הראשון סוכן אובייקטיבי. היא תעבוד במודל אובייקטיבי ותתקשר עם לפחות ארבע חברות שונות, כולן בעמלה אחידה. לא יהיה הבדל בעמלה בין מוצרים דומים ולא יהיה הבדל בעמלה בין יצרנים שונים", אמר ברקת.

לדבריו, רפורמת הסוכן האובייקטיבי אמורה לשנות משמעותית את ענף הביטוח ולהבטיח תיווך אובייקטיבי ללקוחות בתחום הביטוח ללא הטיית צד היצרן. "זו לא רפורמה נגד סוכנים אלא לטובת הציבור", אמר ברקת, "סוכנים שיודעים לתת ערך יקבלו ברפורמה הזו תמורה נאותה. אני נחרץ לקדם את הרפורמה הזו ולקדם את התחרות בתחום הביטוח".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email