"עודף החקיקה הוא טוב כשמחוקקים לטובת רווחת הציבור. כל העיוותים שנעשו לפחות בחמש השנים האחרונות הגיעו מכיוון הרגולציה – הממונה על שוק ההון הקודמת הוציאה חוזרים מדי שבוע ולפעמים מדי יום.
"אחד מהעיוותים הוא ממשק מעסיקים, שהשלב הבא שלו אמור להתחיל בפברואר 2019, ויחייב כל מעסיק מעל חמישה עובדים לשדר את המשכורות שלהם לצורך ההפרשות הפנסיוניות. אותם מעסיקים הם גננות עם סייעות, פיצריות עם כמה שליחים במשכורות נמוכות – הם לא מסוגלים לבצע את אותו ממשק ולדווח בצורה ממוחשבת את המשכורות. אנחנו מבקשים לפעול יחד עם הלשכות המקצועיות האחרות כדי לבטל את הגזירה הזאת".

כך אמר סו"ב ליאור רוזנפלד, נשיא לשכת סוכני ביטוח, בפאנל שנערך בנושא אסטרטגיית המיסים של ישראל בכנס השנתי של לשכת יועצי המס שהתקיים השבוע באילת. בפאנל השתתפו ח"כ מיקי זוהר, יו"ר ועדת הכנסת; ח"כ מרב מיכאלי, חברה בוועדת חוקה, חוק ומשפט; ח"כ עודד פורר חבר בוועדת הכספים; עו"ד רועי כהן, נשיא להב; רו"ח איריס שטרק, נשיאת לשכת רואי חשבון וירון גינדי, נשיא לשכת יועצי המס.
ירון גינדי טען כי "במדינת ישראלי יש דיקטטורה של האליטה השכירה השולטת. בואו נעשה חוק אחד: תנו לעצמאיים 10% ממה שנותנים לשכירים ותראו איך המדינה תצמח ותפרח".
חוק מעוות דורש תיקון
מרב מיכאלי: "נוח להגיד שיש עודף חקיקה, אבל זה לא נכון. אלה רק תיקוני חוק. חקיקה היא כלי שקובע את הנורמות בחברה שלנו, באמצעותו אנו מחלקות בינינו את המשאבים ואת הכוח. ואיפה שהחוק מעוות ומייצג נורמה מעוותת, צריך לייצר חקיקה שתתקן את העיוותים".
מיקי זוהר: "אנחנו רוצים להיטיב אבל לא תמיד זה פשוט ואפשרי. לגבי ריבוי החקיקה – אין צל של ספק שיש עומס רגולטורי על מדינת ישראל מה שגורם ליוקר מחייה, כי בסוף, העלויות שאנחנו מטילים על בעלי העסקים מתגלגלות לציבור. "אחד החסמים להבאת משקיעים מרחבי העולם, שלא רוצים לבוא לישראל, הוא החשש מעומס רגולציה".
עודד פורר: "אנחנו צריכים כמה שפחות להפריע לעסקים. ואני לא חושב שאנחנו עומדים ביעד הזה.
"לגבי חוקים שאנחנו מעבירים, כמו דמי לידה וחופש לידה לאבות, חוק שבכותרת מצוין אבל יחייב עוד חוק. עשינו עוול על עוול ויצרנו חקיקה שמיועדת לשכירים בלבד".
ח"כ מרב מיכאלי הוסיפה בנושא: "העליון הכיר בעבר בהוצאות טיפול בילדים כהוצאה לייצור הכנסה, והכנסת בהליך חקיקת בזק מדהים שינתה בתוך שבועיים את החוק וקבעה, שהוצאות טיפול בילדים הן לא הוצאה לצורך הכנסה. צריך להעניק שיוויון זכויות סוציאליות ולתקן את החוק. לא מספיק לדבר על זה. הממשלה יודעת לספר רק ׳כמה יעלה׳ ולא יודעים לספור כמה כסף זה יכניס לקופת המדינה".
נטו דיבורים
עו"ד רועי כהן: "דרשנו התחייבות בהחלטת ממשלה – תוך פרק זמן להביא את תכנית נטו עסקים ליישום ולשלב גם את לשכת יועצי המס והלשכות המקצועיות. שר האוצר התחייב על סכום של למעלה מחצי מיליארד ועד מיליארד שקל לצורך התכנית. נטו עסקים זה בינתיים נטו דיבורים. אבל כשזה מגיע למאני טיים – שוכחים מאתנו".
רו"ח איריס שטרק: "לאור השינויים בעולם המודרני, נצטרך שתחוקקו בהקדם חוק שיעסוק בהכרה נרחבת של הוצאות לייצור הכנסה. חייבים את זה כדי להתפרנס".