רוזפלד: "אנחנו רואים במוקדים הישירים של חברות הביטוח מעין בגידה"

הלשכה נערכת להגשת בג"צ נגד כוונת הבנקים וחברות האשראי להיכנס לתחום הביטוח – אושר תקציב לנושא במידה ויידרש
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

"לא ניתן לבנקים ולחברות כרטיסי האשראי לחדור לשוק הביטוח. לא רק בגלל שאנחנו רואים בזה תחרות. קל לתייג אותנו ככאלה שמפחדים מתחרות. חברות האשראי הן סכנה לענף הביטוח. החשש הוא שחברות האשראי ינצלו את כוחן ויתנו מתן הלוואות ברכישת ביטוחים, כשהן מחזיקות בידע עצום על הציבור; מי שיבקש הלוואה מחברת האשראי, יקבל אותה אם יעשה ביטוח. כיום כשגובים את הביטוח באמצעות כרטיס האשראי, חברות האשראי יודעות, לדוגמה, כמה אנחנו משלמים על ביטוח הבריאות בכלל או על ביטוח הסיעוד במגדל. יש להן יותר מדי כוח וצריך לצמצם את הריכוזיות הזאת. כאשר המדינה מאפשרת לגופי הענק האלה כמו כרטיסי האשראי, לגעת בדבר שהם לא צריכים להיות בו – כאן קיימת סכנה".

כך אמר נשיא הלשכה סו"ב ליאור רוזנפלד בוועידת עדיף ה־19 בראיון אחד על אחד עם רועי ויינברגר, העורך הראשי של עדיף.

ראיון עם נשיא הלשכה בוועידת עדיף | צילום: סטודיו עדיף

תקציב למאבק משפטי

יש לציין, כי הלשכה החלה להיערך לאפשרות של בג"צ בנושא זה. הוועד המנהל אישר בישיבתו האחרונה תקציב כספי לניהול מאבק משפטי בכוונת חברות האשראי להיכנס לתחום הביטוח. עוד אמר רוזנפלד במסגרת הוועידה כי איום נוסף, על הסוכנים ועל הציבור, הוא המוקדים הישירים שהקימו חברות הביטוח. "השיווק הישיר של חברות הביטוח הוא בראש ובראשונה איום על הציבור הכללי", הדגיש. "חברות הביטוח הקימו מוקדים עם מוקדנים, שהם פשוט רשלנים וחובבנים. מוקדנים שעושים נזק לציבור בתשובות מביכות ולא מקצועיות. אני לא יודע איך ישנים בשקט בחברות הביטוח כאשר מוקדנים מבטיחים הבטחות שאין להן שום כיסוי".

רוזנפלד ציין עם זאת, כי המוקדים הישירים מהווים גם הזדמנות לסוכני הביטוח וציין: "זו סכנה אבל זו גם הזדמנות. אנחנו יכולים להוכיח מי המקצוען האמיתי כאן – סוכן הביטוח שיודע למכור את המוצר הנכון ולייעץ את הייעוץ הנכון".

"זעם הסוכנים על המערכים הישירים מוצדק. חברות הביטוח בנו את עצמן על ידי סוכני הביטוח. הכאב הגדול שלנו הוא מחברות הביטוח המסורתיות. שם אנחנו רואים אפילו לעיתים מעין בגידה. אי אפשר לשכוח את הערוץ המרכזי, המקצועי שהוא גם הערוץ הכי זול והוא סוכני הביטוח, אמר נשיא הלשכה והוסיף: "לנו לא משלמים משכורת 13 ולא רכב ולא פנסיה. אותנו מתוגמלים רק אם אנחנו מוכרים. מכרנו – קיבלנו, לא מכרנו לא קיבלנו. אנחנו השכפ"צ של אותן חברות הביטוח. סוכן הביטוח הוא קו ההגנה הראשון מול המבוטח. אין להן את זה לא במוקדנים ולא אצל העובדים השכירים. לכן אנחנו מבקשים לסגור את המוקדים הישירים ונפעל גם בדרכים אחרות אם התופעה תתעצם".

לא נוותר על עמלה מיצרן

בהתייחסו לשאלה על האתגרים העומדים בפני סוכן הביטוח בשנת 2020, אמר נשיא הלשכה: "כאן המקום לברך את הממונה על שוק ההון ד"ר משה ברקת על הכרתו בחשיבות סוכן הביטוח. אפילו נאמרו על ידו מילים קצת יותר מכוונות על יתרונות סוכן הביטוח. סוכן הביטוח בשנת 2020 כבר מתמודד עם דיגיטציה, עם שינויי שוק והוא יהיה חייב להיות מקצועי יותר. אנחנו נסייע לסוכני הביטוח להיות מקצועיים יותר בשוק התחרותי".

עמדתו של נשיא הלשכה לגבי "הסוכן האובייקטיבי" עליו מדברים רבות ברשות שוק ההון: "אני שואל: היום אנחנו לא אובייקטיבים? ציבור הסוכנים תמיד ראה לנגד עיניו את טובת המבוטח. אני לא אוהב את המילה אובייקטיבי. צריכה להיות שקיפות ואנחנו בעד שקיפות. המילה 'אובייקטיבי' קיבלה נפח גדול ממה שהיתה אמורה לקבל.

"יש גבול לרצון לעשות אותנו במודע או במכוון אובייקטיבים יותר מהיום. מי היה הראשון במשבר הסיעוד שקם וצעק והעלה לסדר היום? לשכת סוכני ביטוח. לא שמענו גורמים אחרים באותה פרשה. אנחנו עומדים בראש המחנה גם בסוגיות אחרות. גם בסוגיות הבאות של הסוכן האובייקטיבי אנחנו לא נוותר. נבחן מודלים נוספים לתגמול. לעולם לא נוותר גם על עמלה מיצרן. סוכני הביטוח יופיעו יותר בתקשורת. נעצים את החשיבות שלהם בתקשורת כי התדמית נבנית משם".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email