"סוכן הביטוח צריך להיות מקצוע הרבה יותר, הוליסטי ורב דיסציפלינות מאשר ממשק לקוח־חברת ביטוח. סוכן הביטוח מעורב בכל שלב בחיי הלקוח ובחיי העסק של הלקוח. ואולם, בכל פגישה עסקית בה נכחתי היו מצד הלקוח עורך דין ורואה חשבון; רק מקומו של סוכן הביטוח נפקד. אתם שואלים – מה לנו ולעולם המשפט והמיסוי? קחו לדוגמה את חוק מיסוי דירה שלישית, שאולי יתקבל ואולי לא. תחשבו איך אתם יכולים להיות משולבים שם; החוק אמור להביא משקיעים למכור דירות שלישיות ומעלה. המשמעות היא שיהיה להם הרבה כסף מזומן, שאתם הסוכנים תוכלו לשווק להם מוצרים פיננסיים בהם יושקעו אותם כספים“.
כך אמר רו“ח ג‘קי מצא, מנהל רשות המסים לשעבר, בהרצאתו ”עסק, משפחה, מיסוי ומה שביניהם“, בכנס הפיננסים הארצי של הלשכה. רו“ח מצא הביא דוגמה דוגמה נוספת לדבריו: ”יש למעלה מ־8 מיליארד שקל שחזרו לארץ ממקלטי מס, והם מחפשים השקעות“. לדבריו, בכל טרנזקציה של העברת כספים במכירת תיקי ביטוח, העברת סוכנות מדור לדור, הכנסת או הוצאת שותף, יש היבטי מיסוי, והסוכנים צריכים לדעת להיעזר ברו“ח כדי להפחית עשרות אחוזים במסים: ”זה קשור גם אליכם, בעלי הסוכנויות, וגם ללקוחות שלכם, שמבצעים טרנזקציות כאלו מדי פעם.

גם בעולם הפוליסות אפשר לבצע טרנזקציות; מדובר בכסף גדול, ולכן עליכם גם להיזהר; גם לכם הסוכנים, ולא רק לחברות הביטוח, יש חובת גילוי ובהתאם לחוק הלבנת הון, עליכם לדווח לחברת הביטוח או לרשויות המס על הפקדות של יותר מ־100 אלף שקל באופן חד פעמי, ו־500 אלף שקל במצטבר. אתם צריכים להריח את הטרנזקציות החשודות; אם אדם מפקיד כסף ממקור שאינו שלו, למשל“, אמר מצא. לדבריו, על פי חידוש בחוק איסור הלבנת הון, שייכנס בקרוב לתוקף, תיחשב עבירת מס כעבירת מקור שהיא עבירה פלילית.