גיל: 31
מצב משפחתי: נשוי + 2
השכלה: תואר ראשון בביטוח, תואר שני – משפטים לכלכלנים
ותק במקצוע: סוכן ביטוח כ-8 שנים, עצמאי כ-4 שנים

למה בחרת לעסוק בתחום הביטוח?
"מעולם לא עסקתי בדבר אחר. לפני השירות הצבאי עבדתי במשרד הביטוח של דודתי ריקי יעקובוב, ושם נחשפתי לראשונה לתחום שעורר בי עניין רב. מיד לאחר השירות הצבאי התחלתי ללמוד לתואר ראשון בביטוח, ומשם הדרך הייתה ברורה. היום אני מומחה בתכנון פנסיוני ופיננסי, ביטוחי חיים, אובדן כושר עבודה, בריאות וסיעוד.
איפה תהיה עוד עשר שנים?
"אני מאמין שאמשיך בתפקידי בצורה דומה למה שאני עושה היום, אבל לא ניתן להתעלם וצריך תמיד להתאים עצמנו לשינויים, גם מצד הרגולטור וגם לדרישות השוק לשירות מקצועי ואדיב מחד, ומחיר הוגן מאידך".
"ארצה שהסוכנות תגדל ותתחזק גם בלקוחות חדשים וגם בתהליכי עומק עם לקוחות קיימים. לכן, בנוסף לתחום הליבה שבו אני עוסק כיום, אני מכוון להתפרס על תחומים נוספים, כמו ליווי קבלת הלוואות ומשכנתאות, ובהם לתת שירות גם ללקוחות הסוכנות וגם ללקוחות חיצוניים".
איך אתה רואה את עתיד מקצוע סוכן הביטוח?
"לגבי תחום הליבה, אני מאמין שמה שאנו עושים לא ישתנה בהרבה בגלל הצורך היסודי של הלקוחות לייצוג אמיתי ומקצועי, שלא מצד הגופים המוסדיים. להם כידוע יש אינטרס מובנה, שהוא בבסיס ההתקשרות מול חברת הביטוח, אבל ללא ספק מודל הייצוג ישתנה. לדוגמה, מודל הפרדת העמלה מדמי הניהול, שמשנה ונותן קריאת כיוון מסוימת לאן השוק צפוי להגיע".
אילו טיפים אתה יכול לתת לסוכנים צעירים כמוך?
"חמישה טיפים עיקריים:
- להתמקד בתחום מסוים שבו אתה צריך להיות מומחה, למשל ריסקים או פיננסים/פנסיוני.
- ליצור שיתופי פעולה שגם משלימים יכולות ופתרונות. למשל, סוכן שמתמחה בביטוח כללי, משתף פעולה עם אחר שמתמחה בפנסיוני-פיננסי.
- ממליץ לפנות זמן נקוב בשבוע שבו יושבים ולומדים. אני מקפיד לרכז את כל החומר העיוני שאני נחשף אליו במשך השבוע, וביום מסוים לקרוא וללמוד אותו.
- לבצע שימור תיק יזום – לדבר עם לקוחות חשובים ולהיפגש איתם, תמיד להדגיש במעשים את הערך שלכם אליהם ועבורם.
- גביית תשלום – כאשר אתם עושים משהו שהוא מחוץ לתחום הישיר שלכם, כמו טיפול בתביעה של פוליסה קולקטיבית של לקוח שלכם. יש צורך, ואפילו חובה אתית, לגבות תשלום כדי שהלקוח ואתם תרגישו הערכה כלפי השירות שאתם מעניקים. רק מי שלא מאמין ביכולות שלו ייתן שירות חינם".