עולם הביטוח, בו חברות רבות מעניקות הנחות בפרמיה על קילומטרז' נמוך, מעניק השראה גם לרשות המיסים שבוחנת בימים אלה מתן הנחות במיסי רכב למי שייסע פחות בכלל ובזמני עומס בפרט. כך חשף ערן יעקב, ראש רשות המיסים, בהרצאתו בכנס אלמנטר. לדברי יעקב, הדבר נשקל במסגרת הכוונה להקטין את מספר כלי הרכב הנוסעים על הכביש, מה שגם יקטין את זיהום האוויר.
לפי נתוני רשות המיסים אותם הציג יעקב, בשנת 2018 הסתכמו ההכנסות ממיסים בכ־306 מיליארד שקל, והיעד הוא להגיע ל־317 מיליארד שקל ב־2019: "אנחנו עוברים את היעדים שהמדינה מציבה בפנינו", ציין יעקב. על פי הנתונים, היקף המע"מ שנגבה מגיע לכ־98 מיליארד שקל; המיסוי על הרכב בישראל מגיע לכ־40 מיליארד שקל שמתוכם מס הבלו בדלק מכניס כ־18 מיליארד שקל; כ־18 מיליארד שקל מיסי קניה. יעקב דחה את הטענות על מיסוי גבוה של רכב בישראל והסביר: "המס הזה היה מתגלגל כמס חברות או על יחידים".

ציבור הנישומים בישראל כולל 180 אלף חברות, 400 אלף עסקים קטנים ו־33 מיליון שכירים. לדבריו, הצמיחה בישראל בשיעור של 3.2% גבוהה יחסית לעולם המערבי, אך היא מובלת על ידי הצריכה הפרטית, כשלכך יש גם יתרונות וגם חסרונות במקרה שהצריכה הפרטית תתמתן. עוד הוא ציין כי 2019 היא שנה היסטורית בנתוני האבטלה – 3.8%, לעומת מספרים דו־ ספרתיים לפני קצת יותר מעשור: "זאת כמעט תעסוקה מלאה", הדגיש.
"האינפלציה ושיעורי הריבית הנמוכים, גם בעולם, הם הסיבה העיקרית לעליית מחירי הדיור, משום שהביקוש גדל כשהמשכנתאות זולות, וכשהביקוש עולה המחירים עולים, הוא מסביר. על נטל המס בישראל, שיש הטוענים כי הוא גבוה ביחס לעולם, אמר: "ישראל נמצאת קרוב מאוד לרבע הראשון בטבלת גובה המס מהתוצר במדינות העולם".