"יש היום כ-13,700 סוכני ביטוח בעלי רישיון יחיד, רובם (כ-12 אלף) מחזיקים ברישיון סוכן ביטוח יחיד והשאר מחזיקים ברישיון יועץ ומשווק פנסיוני. מדובר בעלייה של 8% במספר בעלי רישיון סוכן ביטוח יחיד בארבע השנים האחרונות. מנגד, חלה ירידה של 12% במספר היועצים והמשווקים הפנסיוניים".
את הנתונים הללו חשף רו"ח יניב בר צבי, מנהל מחלקות אשראי, פינטק, סוכנים ויועצים ברשות שוק ההון, בהרצאה שהעביר בכנס הבריאות האחרון של לשכת סוכני הביטוח.

עוד גילה רו"ח בר צבי כי ב-2021 הסתכמו העמלות שקיבלו סוכני הביטוח מהיצרנים ביותר מ-9.6 מיליארד שקל. שיעור העמלות בתחום ביטוחי הבריאות תופס כבר כ-23% מסך העמלות; ביטוח חיים 30.2%; ביטוח כללי כ-28%; פנסיה וגמל 18.7%.
חשיבות ענף הבריאות
נושא הרצאתו של בר צבי היה רפורמת רישיון סוכן הבריאות, ולדבריו העובדה ששיעור העמלות בתחום ביטוחי הבריאות, כמו גם העובדה שהיקף הפרמיות בתחום זה גדל ב-133% בעשור האחרון, ליותר מ-12 מיליארד שקל – מעיד על החשיבות הדרמטית שמייחס הציבור לענף זה: "בייחוד כשהמערכת הציבורית מתקשה לפעמים לתת מענה לכל אזרח, דווקא עולם הבריאות הפרטי יכול לתמוך במערכת הציבורית, לדאוג לשיפור השירות לאזרח וגם להציע שירותים שהמערכת הציבורית לא יכולה להציע", אמר רו"ח בר צבי. "עולם הבריאות הוא עולם תוכן שעומד היום בפני עצמו, וזה מה שהוביל לייזום הרפורמה שלנו להוספת ענף רביעי לשלושת הענפים – ימי, כללי ופנסיוני – שעומד בפני עצמו".
בר צבי סקר את עקרונות הרפורמה שבמרכזן הגברת המקצועיות של סוכן הבריאות באמצעות עיבוי ההכשרה שלו ומבחני הסמכה והתמחות ייחודיים. מומחיות שלדבריו תגביר את הנגישות של הציבור למוצרים של ביטוחי הבריאות: "הרפורמה מסתכלת קדימה; לכן, קבענו שמי שעוסק כיום במכירת ביטוחי בריאות רשאי להמשיך בכך; מי שלא עוסק בביטוח בריאות וירצה לעסוק בתחום זה, יצטרך לעבור, לאחר הרפורמה, את ההכשרה והרישוי הייחודיים", ציין.